Tüm köpeklerle tüm insanları orantılasak insanların tehlikeli olma olasığı köpeklerden daha fazladır. Köpekler insanlara göre sevimli olmalarını bir tarafa bırakalım daha sadık, daha güvenilir ve daha koruyucudur.

Şuan yaylada bir tane sokak köpeğine bakıyorum. Biz himayemize (gerçi biz onu değil o bizi himayesine aldı) almadan önce evimizin etrafında geziniyordu. Yanına gidip bir kaç kere yemek vermeye çalıştım. Ben yanına gittikçe benden kaçıyordu. Sonra yemeği verip uzaklaşarak izlemeye başladığımda, ben uzaklaştıktan sonra yemeği yediğini fark ettim. Yemeği ayağına kadar getirmemi istediği için ismini Yaman koymuştum. Bu şekilde bir süre yemeği yedikten sonra giderdi. Evin yakınlarında polislerin yanında gördüm Yaman'ı. Polis arkadaşların yanına gittiğimde ayaküstü sohbet ettik. Yaman'ı önce çocuklar zorla ip bağlayıp gezdirip işkence etmiş. Yaman ellerinden kurtulduktan sonra da araba çarpmış ve arka ayağı yaralanmış. Polislerde yolda görüp veterinere götürüp tedavisini ettikten sonra mesken edindiği yere bırakıp arada yemek götürüyorlarmış.

Yaman'ın bu durumunu öğrendikten sonra daha çok beslemeye başladım. Yaman şuan evimizin etrafından hiçbir şekilde ayrılmıyor. Yabancı biri geldiğinde havlayarak bize haber veriyor. Gece ise yabani hayvan (tilki, domuz vs) geldiğinde kovalıyor. Neredeyse kuş uçurtmuyor evin etrafında. Çevremizdeki evler Yaman'a bakmak istemezken, şimdi çok fazla bizi koruma içgüdüsünde olduğu için kendilerine istemeye başladılar.

Bu arada Yaman asla tasma takılmasını veya bağlanmasını istemiyor. Özgür takılmaya bayılıyor. 10 - 15 dk önceki fotoğrafı;