tabi mükellefe bunun izahı önemlidir. muhasebecinizin kötü bir niyetinin olduğunu sanmıyorum... ya siz yanlış anlamışsınız ya size muhasebeciniz yanlış anlatmış
her ay gecici vergi diye bir vergi türü yok. Aylık ise eğer ve stopaja dair evrak vs varsa her ay stopaj da gelir her ay kdv gelir, geçici vergi senede 4 dönemdi 3 döneme düşürüldü
muhasebe ücreti işin hacmine mükellef yapısına personel dosyasının olup olmamasına kaç personel çalıştığına hatta bulunduğunuz ile göre ve mali müşavirinizin emeğinde ki kalitesine göre dahi tutar değişir. asgari tutar vardır üst limit yoktur.
ben buradan aynı zamanda mesleki bir özeleştiride yapmak istiyorum. 150 TL 200 TL muhasebe ücreti alan defter tutan arkadaşlar var. emeğinize yazık sevgili meslektaşlarım... o ruhsatını almak için 7 sene dirsek çürüttün...
binlerce lira maliyet üstlendin.. dün bir mükellef gitti benden mesela gitsin yolu açık olsun maksat gitmesi değil biri gider diğeri gelir neticede Ancak ağustos 2022 deyiz ve 150 TL tutturcam abi defteri dedi. bir yerde oturup yemek yesen 300-400 TL bırakmadan kalkmıyorsun.. temmuz ayında ücretlerimiz % 42 ara zam geldi hayat şartları malum güldüm sadece... ya yalan söyledi yada meslektaş para kazanmıyor.
ortası yok çünkü.. sırf defter gelsin deyip sürümden kazanmak adına mesleğimizi bu kadar ayak altına almayalım..