Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
Merhaba. Bu sene 2. kez ailemin isteğiyle sınava girdim. Benim kafamda eğer mühendislik olmayacaksa(2 yıllıktan DGS ile tamamlamaya da okeyim) okumak yok. Kendi düşüncemde okulda öğretilecek en azından teknik kısımda(yazılım,algoritma) bilgilere sahibim. Ailem okumamı çok istiyor, en azından bir diploma görmek istiyor. Ben tek yaşıyorum ve kendi işimi yapıyorum. Sizce tekrar hazırlanıp 4 yıllık mı zorlamalıyım, yoksa ek tercihten 2 yıllık yerleşip DGS mi denemeliyim? Kendi düşüncelerimi aşağıya madde halinde yazacağım.
- Eğer ek tercih ile yerleşeceksem kesinlikle açıktan olacak. İstanbulda yaşamam sebebiyle ve puanımın devlet okullarına yetersiz olduğundan dolayı 2 yıl için özele para vermek içimden gelmiyor.
- 2 seçenek arasındaki benim seçimim açıktan 2 yıllık okumak. Çünkü ben evden çalışıyıorum ve yazılım danışmanlığı verdiğim şirketlerden çalıştığım saat başına ücret alıyorum. Yüz yüze eğitim ya da tekrar hazırlanmaya kalkarsam dershane seçeneğinde günümün belirli saatleri bu olaylara gideceği için dolayısıyla gelirim azalacak. Ayrıca tek bir işe bağlı olmadığım için şuan aşağı yukarı günün 12 saati çalışmakla geçiyor. Dershaneye veya özel okula gittiğimde hem yıllık ödeme olarak para vereceğim(Çok mühim değil bu konu tabii) hem de o ortamlara girdiğimde harcayacağım para, zaman benim için sıkıntı olacak. Bana para kazandıran şey zaman şuan. Zamanımı başka şeylere harcadıkça doğal olarak para kaybediyorum. Ekstra ödemeleri de cabası oluyor.
Belirttiğim gibi, herkesin fikrine ve görüşüne açığım. Tavsiye verecek arkadaşlara teşekkürler.