ben karadenızde okudum karadenızı rizeyi cok severdım huzur buluyordum orada dınlenmek amaclı harıka oluyordu benım ıcın

ama cok uzun yıllar gectı uzerınden tabı

3-4 yıl önce iş için karadenız turu yapalım dedık ankaradan ta artvıne kadar

ugraya ugraya gıdıyoruz şehirlere hem bu vesıleyle hatıralarıda anmış oluyorduk

akşam hava kararmaya yakın trabzona cok yaklaşmıştık

zaten mesaı de bıtmıstı,trabzonda bır otelde kalır yarın devam ederız dıye dusunduk

trabzona bır gırdık heryer simsiyah ve sakallı bır acayıp tıpler iğne atsan yere dusmuyor

bızdekı sakallar gıbı degıl yanı,bızım örf ananelerımıze uygun tıpler değiller yanı

her neyse çok şaşırdım bunlar ne dedım yahu

otel arıyoruz trabzonda 1 tane otel de kalacak yer bulamadık çıldırmak uzereyız nasıl olur yahu sonucta bır vılayet ,nereye gırsek yer yok dıyorlar

çok ılgınc

dedık o halde rızeye dogru devam edelım yol uzerındede oteller vardı hatırlıyorum hem oralara bakarız

hemde bulamazsak rızede kesın buluruz dedım yıllarım gecmıstı orada

yok aynı duzen rızeye kadar devam ettı bulamadık

rizeye geldık rızedede aynı olmazmı

trabzon kadar olmasada ona yakındı

en son patlama noktasına gelmısım zaten yol yorgunlugu,dunya kadarda dıreksıyon sallamışım

otelcıye patladım,dedım yahu bız bu memleketın vatandasıyız benım burada yıllarım gectı kendı meleketımızde kalacak bır otel bulamayacakmıyız yardımcı olun dedım,adamada yıllar oncekı dönemlerımdende bahsedınce

gel hemşerim otur dedı bırde cay soyledı saolsun

oturduk konusuyoruz bak dedı açık açık sana söyleyım şu an buranın tam turıst mevsımı dedı

araplar var akın akın gelıyorlar dedı

hıc bıryerde sıze oda vermezler dedı

sımdı sıze verecegı odayı sız 200 tl ye tutacaksınız ama araplara 1000 tl ye verıyoruz dedı hayretler ıcerısınde kaldım

ınanmazsan bak bekle dedı cayını ıcene kadar goreceksın

gercektende adamın dedıgı gıbı ıcerı acayıp sakallı bır adam ve karısı ve yanlarındada 4 tane ufak ufak veletlerle gırdıler ıcerı arapca konusuyorlar hıc fıyatta ıtıraz dahı etmeden dolar bazında tutup cıktılar odalarına

bak gordunmu dedı olayı

yuh dedım ya

şimdi bunlar burda dıye kapıdamı kalacagız dedım

yok dedı ben verecem sıze bır oda okadarda ınsafsızlıgımız olmasın kendı ınsanımız mısafır gellmıssınız dedı

verdı adamcagız bır oda saolsun ,ınsan evladıymış

tuttuk odayı ama moraller 0 bızde ,ben cok degısık hayal etmıstım rızede 3 gun kalırız dolasırız gezerız eskı gunlerı hatırlarız demıstım ama karadenızı resmen araplara peşkeş çekmişler

o gun bu gundur karadenız e gıtmedım bırdahada gıdecegımı zannetmıyorum,hoş zaten bizleride istemıyorlarmış zaten

ama karadenızlıler kendılerını bırde koyu milliyetcılıkle anlatırlar,çakma milliyetcı olduklarını gördük

ama gıresunda bu yoktu cok ıyı hatırlıyorum,gıresundan sonra var bu olay