Bu konu hakkında ki komplo teorim şudur; Ülkede gündemde olması ve çözülmesi gereken şeyler ahlaksızlık, yolsuzluk, ekonomik çöküş vb... olması gerekirken bu tarz konular ile gündemi bir nebzede olsa değiştirebilmek. Bu tamamen benim kendi kendime uydurduğum bir komplo teorisi çünkü başka mantıklı bir açıklama bulamıyorum...! Hali hazırda bu sokak köpekleri onlarca insanı parçalamış hatta öldürmüşken hala sokaklarda başı boş çeteler halinde köpekler var ve devletin hiç bir kurumu buna müdehale etmiyor.
Geçen hafta parka spor için yürümeye gittim 15 tane köpek grup halinde bu on beş köpek benim sayabildiğim belki de parkın içini dolaşsanız çok daha fazlası var. (ilk kez o kadar kalabalık görüp belediyeye bilgi verdim daha önce grup halinde 5-6 tane oluyor du) Bu köpekler kendi aralarında zaten kavga ediyorlar + yoldan geçen kamyonlara saldırıyorlar bi tanesi saldırmaya başladığı zaman peşinden diğerleri de saldırıyor. Bu esnada insanlarda parkta yürüyorlar spor yapıyorlar. Bu arada ben o köpeklerin insanlara hiç saldırdığı görmedim belki insanlarda kalabalık olduğundandan bilmiyorum fakat bir gün o köpekler orada bir insana saldırırsa öldürme ihtimalleri var !! Bu sabah ise 1 km yol yürüdüm yada yürümedim toplamda 8 başı boş köpek gördüm 5 tanesi grup halinde olmak üzere.
Daha önce bana sokak köpekleri saldırdığı için nasıl davranacaklarını kestirebiliyorum bir köpek havlayıp saldırmaya başladığı zaman etrafta sizin görmediğiniz köpekler de varsa onlarda o sesle oraya geliyor. Eskiden sokaklarda bu kadar çok köpek olmadığı yada benim fark edeceğim kadar çok köpek olmadığı için ben kendimi savunabilmiştim. Şimdiki köpekler hem çete halinde geziyor, hem de kangal köpeği gibi büyük başı boş köpekler var.
5 - 10 tane köpeğin saldırısına karşın kendini bir insan nasıl savunabilecek ??
Bir de bu sokaklarda çete halinde başı boş gezen köpekleri savunan sözde hayvan severler var. Bu sözde hayvan severlerin yaptığı aynen şu;
Mahalleniz de 5 kişilik çete olduğunu düşünün ellerinde sustalı bıçaklarla mahalleye kimseyi sokmuyorlar... zaman zamanda birilerine zarar veriyorlar.
Bunlar diyor ki haraç verin bişey yapmazlar yaparsalar da bırakın yapsınlar.
Bu sokaklardaki başı boş köpek sorununu çözmek için gerekli mercileri nasıl harekete geçirebiliriz?
Önerisi olan varsa duymak isterim.