Geçmiş olsun; benzer süreçlerden geçtim. Hiç bir zaman evime yada bulunduğum yere gelmediler düzenli olarak yoldayız, 10'da oradayız gibi cümleler ile aradılar taciz ettiler. Tabi bu süreçte; Avukat bir kaç arkadaş ile bu konuda daha önce benzer durum yaşayan arkadaşlardan edindiğim tecrübeler ile hareket ettim. İşsiz olduğum ve iflas ettiğimiz bu dönemde;

- Kendim belirlediğim yani ödeyebileceğim tutarda anlaşma yaparak taksitlendirdim. (Bu kısım önemli zira ödeme sözünü yerine getirmezseniz hapis cezası dahi alabiliyorsunuz)
- Peşin ödeme sözü ile özellikle borç bir varlık şirketindeyse %80'e varan indirimler alabiliyorsunuz, dosyanız uzun zamandır açık ise bu neredeyse dosya parasına gelebiliyor. Örnek vermek gerekirse; 22 bin TL'lik bir borcu 4200 TL'ye kapatmıştım.
- Evinize olurda gelirler ise temel ihtiyaç ürünler; Tv, Bilgisayar, Bulaşık Makinesi, Buzdolabı v.b gibi ürünlerden 1'er tane ise alamazlar. Sadece 2 tane olan eşyalarınızı alabilirler.
- Borç sizin ve ailenizi bağlayan hiç bir durum yoktur; şayet Babanızı, yakınlarınızı sizin borcunuz için ararlarsa dava edeceğinizi söyleyin bir daha rahatsızlık vermezler.
- 12 İcra dosyası ve dönemine göre yüksek sayılabilecek yaklaşık 80 bin TL civarı borcum vardı; 4 yıl kadar sigortasız çalışarak Peşin ödeme ve Taksit anlaşmaları ile hepsini kapattım. İcra dosyalarınız farklı firmalarda ise sırası ile her biri sizinle ilgileniyor.
- Üzerinize bir şey yok ise Sigorta v.b bir şey yok ise; Peşin Ödeme ile ana paradan daha az ödeme ve dilediğiniz tutarlarda taksit yaptırabilirsiniz. Sigorta veya üzerine bir şey var ise genelde yanaşmıyorlar.

Umarım faydası olmuştur, en kısa zamanda bu durumdan çıkmanız dileğiyle.