Bir yerde gördüm. Anlatılanlara baktım, test için uyguladım (bilet fiyatlarına baktım) ve cidden arada fark olduğunu, daha ucuza alınabileceğini gördüm. Bu yüzden bu faydalı bilgiyi sizlerle paylaşmak istedim. Alıntıdır.
"Örnek yolculuk: İzmir - Eskişehir arası olsun.
O-bilet sitesine girip bu 2 şehir arasında olan yolculukları ve sefer düzenleyen firmaları buluyorum. İlk gözüme çarpan Buzlu Turizm firması oldu. İzmir - Eskişehir arasında saat 17:30 seferine 280 TL'ye bilet satıyor. Bunu görsellere ekledim. Bu yolculuğun güzergahı İzmir-Salihli Uşak-Kütahya-Eskişehir. Şimdi yapmanız gereken adım yolculuğun tam ortasındaki şehri bulmak. Bu sefer 6-7 saat sürüyor. Ve yolculuğun ortası Uşak'a denk geliyor. Bu durumda benim yapmam gereken İzmir-Uşak 17:30 ve Uşak - Eskişehir 21:00 otobüsüne aynı firmadan bilet almak olacak. Çünkü 17:30da İzmir'den kalkan otobüs 21:00da Uşak otogarından kalkıp Eskişehir'e devam ediyor. İzmir'den Uşak'a kadar geldiğiniz otobüsle aynı şekilde Uşak'tan Eskişehir'e kadar koltuk bile değiştirmeden aynı koltukta devam etmiş oluyorsunuz.
Aşağıda bu biletleri ne kadara alacağımı yazıyorum;
İzmir - Uşak 17:30 seferi Buzlu: 100 TL Uşak - Eskişehir 21:00 seferi Buzlu: 150 TL (altta görsele ekledim)
Peki ya ben direk İzmir - Eskişehir arası direk otobüs bileti alsaydım ne ödeyecektim? 280 TL. Bu durumda 30 TL gibi bir kârım oldu.
Bu durumda ne olmuş oldu? Benim beraber yan tarafımda İzmir-Eskişehir yolculuğu yapan kişiler 280 TL ödemiş olurken ben 250 TL ödemiş oldum.
30 TL ciddi bir para değil belki. Ama hiç olmazsa yol üzerindeki almış olacağınız birkaç bardak içecek bedavaya gelmiş olur.
Not: Ben bu durumu aralıksız 1 yıl boyunca her hafta yolculuk yaptıktan sonra fark ettim. Diyelim ki o 1 yılda toplam 5 Bin TL bilet parası verdim diyelim. Eğer bu yöntem aklıma daha evvel gelmiş olsaydı belki 4.000 TL - 4.500 TL vermiş olacaktım.
bilet fiyatları görsel:"