10 katı diye kanunda mı yazıyor acaba? Yani ben neden böyle birşeye tabii olmak zorundayım ki? Serbest piyasa ekonomisinde herkes istediği malının istediği gibi değerini belirler, alan alır almayan almaz. Gözü kesen alır parlatır, ben 200 TL gelirli siteyi 10 bin TLye sattım. Alan arkadaş geliştirdi şimdi benim 4-5 katımı kazanıyor. Bunda ters olan ne yani?
bu tarz düşünceler nedeniyle büyük ve kaliteli üreticiler piyasadan çekildi, işte o yüzden bu kısır ve kısıtlı site çeşitlerinden bahsediyorsunuz zaten.
Hocam kriterler fiyatı değiştirebilir. Burda savaşmıyorum konuya atarlı yazıyosunuz.
Birincisi ben diyorumki site geliri +10 katı + özel teması vardır + adı mükemmeldir + değişik bir projedir + farklı başka başka bişeyleri vardır fiyat artar. Ben burda ham fiyattan bahsediyorum. Ülkemizde öyledir demi tarlada fiyat bellidir ham fiyat kriterler değişime uğratır.
Bu tarz düşünce dediğin şey sayesinde dünlerimiz bugünlerimizden güzeldi.
Burda benim bir çıkarımda yok ayrıca site satmıyorum almıyorum ev arabada değil konu ev ve araba sadece giderdir emlakcı ve galarici olmayanlara. Burda bir gelir kapısından ve yürütülebilir olmasından giderinin kazanca dönüşme süresinden bahsediyoruz.
Örnekler hep pozitif 500 kazandıran site elbet ilerde binde kazandıra bilir ama hiç yırtınsanda o 500 tl lik kazançta gider öyle bir ihtimalde var diyen yok. Herkese malı değerli ama bir standartı olmalı diyoruz. Savaşmıyoruz o yüzden mantıklı yorum yapalım.