bunlar genelde takım lideri ve proje yöneticisi olarak görev almış insanların ve sektörde deneyimi olan insanların bildiği konular. fakat forum ortamında böyle bilgiler bulunmaz. buradaki kişilerin böyle deneyimleri genelde olmaz. çok nadir denk gelirsiniz. böyle bir konu açıp insanları bilgilendirmeye çalışmak ve paylaşımcı olmak iyi bir şey bu yüzden tebrik ederim.
sektördeki oyuncular bunları yolun en başında fark etmiş ve yıllarını bunları bilerek yeni şeyler öğrenerek devam ettirmiş insanlar. bu yüzden büyük işler, büyük paralar, büyük başarılar böyle deneyimler sayesinde geliyor. forumda tam tersi yaygın. bot, hile, hurda, fikir çalma, zaten işliyor olanı taklit etme, her şeyi google'a sorma gibi liste uzuyor gidiyor.
hayatımda ilk öğrendiğim ata sözü halen aklımın en ücra köşesinde. arada bir mahzenden çıkarıp o sözü hatırlarım. ilk okulda sarı bir ata sözleri kitabı elime geldi. ben de bir hevesle içini karıştırayım dedim. rengi dikkatimi çekti belli ki. A ile başlayan ilk ata sözünü gördüm. O söz hayatım boyunca insanları sınıflandırmamda yardımcı oldu.
"Adam olacak çocuk b*kundan belli olur."
Çok derin bir söz. İlk başta çocuk olarak değerlendirdim. Sonra yetişkin olana kadar benle beraberdi. Halen de benimle beraber bu söz.