Merhaba,
Konu başlığında da belirttiğim gibi bir prosedür yürürlükte diye biliyorum. Örneğin bir domaini satın alıp herhangi bir alan adı firmasından tarafıma iç transfer gerçekleştirttim. Domaini hesabıma almış olsam dahi whois bilgilerindeki mail adresini güncelletmek istediğimde her iki tarafa da işlemi onaylaması için bir mail geliyordu.
Ancak geçtiğimiz günlerde bir domain satın aldım. Yukarıda belirttiğim gibi satıcı iç transferle hesabıma aktarımı gerçekleştirdi. Ben ise whois bilgilerini adıma geçirdim, whoiste yazan maili de değiştirdim. Ardından karşı tarafa mail gelirse onaylayın dediğimde mail gelmedi dedi. Ancak anlık bir whois kontrolü yaptığımda bilgiler değişmişti.
Bu nasıl oldu? Bu zorunluluk kalktı mı, bir mevzuat değişikliği mi yapıldı acaba? Önceki deneyimlerimden tek farkı whois protection bunda etkin değildi. Daha önce benzer şekilde whois bilgilerini güncellediğim ya da benden satın alınan ve güncellenen domainlerde hep whois koruması etkin durumdaydı. Ancak arka tarafta değişiklik gerçekleştiğinden bununla alakalı olduğunu sanmıyorum.
Domain ustaları bir aydınlatabilir mi? Teşekkürler.