Çok garip bir şey keşfettim.
Arkadaşlar bildiğiniz gibi kira sözleşmeleri otomatik olarak yenilenir. Ancak kiracı sözleşmeyi devam ettirmeyeceğini, kira sözleşmesi bitmeden 15 gün önceye kadar bildirirse sözleşme sona erer.
Çevreme bakıyorum kiracı olup, evden çıktıktan sonra notere gidip de kira sözleşmesinin bildirim yoluyla sona erdiren 1 kişi bile görmüyorum. Bu durumda o sözleşme sonsuza dek devam ediyor. Aslında konu burada bitmedi. Kiracı çıktıktan sonra (resmi olarak o evin kiracısı olmasına rağmen), ev sahibi durumun farkında olmadan yeni bir kiracı bulup sözleşme imzalıyor. Yine kesin bir şey varsa bir Türk Borçlar Kanunu'nun 322/2 fıkrası ve aynı zamanda 355. maddeyi de göz önünde bulundurursak bir evde kiracı varsa aynı eve yeni bir kiracı getirip sözleşme imzalatamazsınız.
Eğer yukarıda yazdıklarım doğruysa sanırım bu durumda şu anda kirada olan herkes kiracı olmuyor, bütün sözleşmeler boş.

Ya olayı ben yanlış anladım, ya da bu durum gerçekten kafa karıştırıcı. Gerçek bir hukukçu varsa olayı açıklayabilir mi?