Hiç korkmayın, siz tedbiri alın ama bakın söylüyorum gelmeyecekler. Rol kesiyorlar bilinen bir numara "çilingir getireceğiz" sözü. Hepsi aynısını söyler yani her şey okey çilingiri bile ayarladık garanti geliyoruz ver parayı demeye çalışıyorlar, sonra gelmeyecekler %99.9
Buradaki en büyük hata korkmak ve hissettirmek. Size "çilingir getireceğiz" dediklerinde ya gelmeyin ödeyeceğim, şöyle olmaz mı böyle yapsak olmaz mı lütfen yapmayın olayına girerseniz işiniz bitti.
Ama tam tersini yaparsanız hiçbir şey olmaz. Birkaç yıl önce abim için aramışlardı ben görüşmüştüm. aynı sizinki gibi "kapı açılmazsa çilingirle gireriz." dedi, yok boşa masraf etmeyin yengem evde o açar kapıyı dedim. Avukat atarlı giderli konuşuyordu adam gibi ödüyor musunuz yoksa tatsızlık çıksın mı illa gibi laflar etti ben de gelmezsen adam değilsin falan yaptım gelmedi, sonra avukatlık bürosundan başka biri aradı ve bunları söyleyen avukat beni arayıp özür diledi, gelin buraya konuşalım yapılandırırız borcunuzu dedi. 1200 tl olan borcunu 1000 tl ye kapattık, alacak yönetime gitmişti diye hatırlıyorum.
Yani öyle korkulması gereken şeyler değildir.