Mevzunun marka ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. Ben de yıllar önce hem twitterdan hem de instagramdan istediğim bir kullanıcı adını talep ederek aldım. İstediğim kullanıcı adı hiç bir paylaşım yapmayan sadece kayıt olup bırakmış bir kullanıcıydı. İki üç mailleşmeden sonra iki şirket de bana verdi o kullanıcı adını. Siz de aynı şekilde hiç bir paylaşım yapmadığınız için kaybetmiş olabilirsiniz.
Bugün itibariyle Telegram'a olan güvenim sıfıra düşmüştür. Geçen sene '' sahadan '' kullanıcı adıyla kanal oluşturmuştum ve hiçbir içerik vs paylaşmadım. Zaten içerik paylaşmadığım için hiçbir şekilde Sahadan markasını taklit bir içerik veya onlardan bağımsız bir illegal içerikte kanalımda olmadı. Lakin bugün kontrol ettiğimde kullanıcı adını ne görebiliyordum ne de bulabiliyordum.
Telegram tamamen iptal etmiş bu kullanıcı adını hiçbir bildirim yapmadan. Şimdi diyebilirsiniz marka tescili var iptal ettirilmiş diye fakat Türkiye'deki marka tescili Türkiye için geçerli. Telegram gibi global bir markada yerel marka tescili nasıl işlem görebilir? Şimdi ben Gürcistan üzerinden tescil alsam bu defa da ben mi haklı olurum? Tabi bu durumun nedeni marka tescili olmayabilir de tahmin yürütüyorum. Telegram içerisinde birileri kullanıcı adlarını topluyor da olabilir. Benzer durum başına gelen var mı?