Merhaba Arkadaşlar,
Öncelikle böyle bir imkanı tanıdığınız için sizlere teşekkür ederim.
Ben bir süredir kendi sitemle ilgili birçok konuda titizlikle iyileştirmeler sağlamaya çalışıyorum. Hem sizlerin sunduğu hem de başka kaynaklardan verileri ele alarak iyileştirme ve geliştirme yapmaya çaba gösteriyorum.
Tema ile ilgili iyileştirmelerin birçoğunu tamamladıktan sonra veri tabanı üzerinde gereksiz olabilecek tüm eylemleri tespit etmeye çaba gösteriyorum. Şu an 18MB üzerinde bir veri tabanı yüküm bulunmaktadır. Birçok veriyi temizlemeye çalıştım gereksiz olan bazı şeyleri de kaldırdım.
Fakat wp_options, wp_postmeta, wp_post, wp_post_views veritabanı tablosunda yer alan bölümler yük oluşturmaktadır. Birçok risk aldım fakat bu süreçten sonra verileri taradığımda ilişkiler şeyleri pek tahlil edemiyorum. Her ne kadar bu tablo verilerinin neler olduğunu bilsem de üzerinde hüküm sürmek birçok riski barındırıyor. Bu konuda bazı eksiklerim olduğu kesin. Bu durum için ne tür şekilde ilerlemek gerekir. Genelde eklentilerle sağlanabileceğini gördüm fakat ben daha çok SQL sorgu yapılarak temizleme taraftarıyım. Çünkü her eklenti ayrıca yük ve silindiğinde artıklarıyla kalmaya devam ediyor da. Bunun yanında bu tarz durumları tamamen ortadan kaldırabilmek adına wordpress fonksiyon kodları içerisine en azından düzenli olarak temizleme işlemi yapabileceğimiz kod parçacıkları ekleyebilir miyiz? Ekleme yapmak istersek bu kodlara nereden erişebiliriz.
Veri tabanındaki yüklerden kurtulmamız için ne tür öneriler verebilirsiniz?
Tekrar teşekkür ederim.
Sevgiler, Saygılar.