İlginiz için ben de teşekkür ediyorum hocam, Melih hocama da tekrardan teşekkürler.
H tag veya başka bir seo unsuruna takılmanıza kıyasla SEO ile ilgili olan diğer şeyleri öğrenmek için vakit harcamanız başarınıza çok daha fazla etki edecektir.
Holistik seo kavramını araştırırsanız göreceksiniz ki seo tek başına yeterli değil.
Bilinen bir ajanstan alıntı yapmak istedim.
Ve konuyu bir örnekle açıklayayım,
Site içerinde herşeyi doğru yaptığınızı varsayalım, ama seo ya asist yapan kanallara çok özen göstermediniz, bütçe ayırmadınız.
Rakibiniz belli bir bütçede ads kampanyaları ile trafik elde ediyor ama sitesi sizinki kadar seo canavarı değil, gene de sizden avantajlı olacaktır kendisi çünkü hedef kitlesinden bir grup insanı nitelikli trafik olarak sitesine çekiyor. Siz ise kriterleri tamamlayıp keşfedilmeyi bekliyorsunuz.
Tekrar H taglere dönelim, kendileri arama motorlarının içerikteki hiyerarşik yapıyı anlamasına yardımcı olurlar. Fakat ürün başlıkları için böyle birşeye gerek yoktur. Ürün kategori sayfalarına yazılan içeriklerin fazla uzun tutulmama sebebi mesela, arama motoru botlarının bu sayfaları içerik sayfası olarak algılamaması içindir, karışıklık yaratmamak içindir. Bu bile böyleyken h tagın önemini siz düşünün
Hocam şu cümlenize takıldım
"Ürün kategori sayfalarına yazılan içeriklerin fazla uzun tutulmama sebebi mesela, arama motoru botlarının bu sayfaları içerik sayfası olarak algılamaması içindir"
Bizim malum pazaryeri sitelerinde kategori açıklamaları 2000 kelimeleri buluyor ve birçok yabancı e-ticaret sitesinde de bunun yapıldığını gördüm.
Size göre doğru olan kategori açıklamalarının kısa olmasımı gerekiyor
Benim kendi sitemde uyguladığım yapı şu şekilde;
H1 KAT. İSMİ
H2 - H3 DURUMA GÖRE H4 KATEGORİ AÇIKLAMASI MİN. 1000 KELİME
Sonrasında ise ürünler ve footer
Sizce bu yapının zararı olur mu?