saqi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konunun özeti şu ;

Ben dolar kuru yükselirse hem faiz hem kur farkını alacağımızı sanıyordum ancak durum böyle değilmiş. Sadece kur farkını alıyormuşuz. @Berkayyildirim; çok güzel açıkladı sağolsun.

Bu sisteme geçerken param altın olarak Akbank'taydı ancak Akbank'ın kur korumalı faiz oranı %14'tü. Enparanın 16.75'ti. Bu yüzden enparaya geçmek zorundaydım. Altını havale etsem maliyetli oluyordu bu yüzden TL'ye geçip parayı öyle enparaya aktardım. Burda altını bozduğum için makas farkından dolayı ilk zararımı yaptım.

Şu an 3 ay daha kur korumalıya devam edersem aynı oranda dolar alabiliyorum ancak sistem şu an bana saçma geldiğinden tekrar USD geçeceğim bu sebeple burdaki makas farkından gene zarar edeceğim. Hiç ellemesem yerinde kalsaydı daha iyidi yani şu an benim için.
Aynen hocam bende öyle düşünüyordum, vade sonu geldiğinde araştırmalarım sonucunda vade sonu değerinin kur altında kalması halinde sadece kur farkını alabileceğimizi öğrendim.
Sıfırdan dolar alınacağına kur korumalı hesap açılması mantıklı, döviz bozdurulup kur korumalı hesap açılması saçma, aradaki makas farkı ile vade sonu aynı döviz miktarını alıp almayacağımızın bir garantisi yok, sadece buradaki kar olur da dolar düşerse + faiz almak, doların da şimdiye kadar düşüşü görülmediği için dövizi bozdurmak mantıklı bir davranış değil maalesef.