Kiracı orada ikamet ettiğini her türlü kanıtlayabilir durumdaysa, yani bu kanıt bir evrak olarak düşünmeyin, en basitinden bir abonelik bile yeter, sözleşme niteliği taşır.
Kiracıyı çıkartabilmeniz tamamıyla onun insiyatifi dahilindedir. Noter de itharname çekmek demek, onun çıkabileceği anlamına gelmez. Süre verirsiniz, git mahkeme aç der. Tahliye davasını da öyle kafanıza göre açamıyorsunuz. Evin en basitinden satılıp, yeni alan kişinin de o il içerisinde oturabileceği başka bir evi olmaması gerekiyor. Aileye satışı da önermem, temyiz e davayı götürürse bunu kanıtlarlar ve tahliye kararı yine çıkmaz. Bu noktada en olur kısmı kiracı ile anlaşıp, bir şekilde onu çıkartmanızdır. Bu şekil yöntemi de kesinlikle tehdit vs. olmamalı , eğer bu kanala kayarsanız burada yazılınlarla, başınıza gerçekten büyük dert alırsınız, o evde oturmanız sizin için çok zor olur.
Kayınvalideme ev aldım, aracılık ederek. Evin içindeki kiracıyı çıkartamıyorum, şu süreçte en az 5 avukat ile görüştüm, ve sürece çok hakimim. Devlet şu anda tamamıyla kiracının yanında. Umudunuzu kesmek istemem ama maalesef süreç çok yıpratıcı. Geçmiş olsun.