arenpi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
yani kısaca hiç girmeseydin doların kenarda dursaydı daha kardaydın anladığım kadarıyla. zaten düşük miktarlar için değil büyük miktarlar için yani zenginler için düşünülmüş bu sistem. 100 bin dolar üzeri paran varsa ancak÷
AldagBilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bankanın alış veya satış kuruna bakma, kur korumalı da TCMB alış ve satış kuru geçerli olur, bugün TCMB da dolar makas farkı 0,0327 iken enparada bu 0,225
Aynı para ile dolar almaya kalkarsanız TCMB 18,1345 kuru ile verir enpara 18,27 verir
Konunun özeti şu ;

Ben dolar kuru yükselirse hem faiz hem kur farkını alacağımızı sanıyordum ancak durum böyle değilmiş. Sadece kur farkını alıyormuşuz. @Berkayyildirim; çok güzel açıkladı sağolsun.

Bu sisteme geçerken param altın olarak Akbank'taydı ancak Akbank'ın kur korumalı faiz oranı %14'tü. Enparanın 16.75'ti. Bu yüzden enparaya geçmek zorundaydım. Altını havale etsem maliyetli oluyordu bu yüzden TL'ye geçip parayı öyle enparaya aktardım. Burda altını bozduğum için makas farkından dolayı ilk zararımı yaptım.

Şu an 3 ay daha kur korumalıya devam edersem aynı oranda dolar alabiliyorum ancak sistem şu an bana saçma geldiğinden tekrar USD geçeceğim bu sebeple burdaki makas farkından gene zarar edeceğim. Hiç ellemesem yerinde kalsaydı daha iyidi yani şu an benim için.