bondcemil adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Verdiğiniz örneklerin konuyla alakası yok. Garanti kapsamından bahsetmişsiniz. Burada bahsi geçen değişiklik cayma hakkı ile alakalı. Ekranı kırılan cihazın zaten ben garanti kapsamına girdiğini de hiç görmedim, hiç de talep etmedim. Cayma hakkı farklı şey garanti kapsamındaki mevzular farklı şey. Zaten anlattığınız örneklerde mağazalar mağdur olmuyor. Garanti dışı diyerek iade ediyor servisler.

Ben şimdi 41 numara ayakkabı aldım, ayakkabıların kalıpları malum farklı farklı. Bana uymadı. Durup dururken iade ücreti mi ödeyeceğim? Çünkü bir ayıp da söz konusu yok, kalıbı farklıymış uymadı. Zaten satıcılar iadeleri de heap ederek fiyat veriyor. Vermeyen zaten sektörde barınamaz, siz çok hakimsiniz ya, bilmeniz gerek. Böyle yapacaklarına cayma hakkı olmayan ürünlerin internetten satışını yasaklasınlar daha mantıklı!
Cayma hakkı bir zırvalıktır maalesef. Keyfi olarak siparişten vazgeçilemez. Satıcı vazgeçebiliyor mu? Sana iphone sattım 20 binden 10 gün sonra zam geldi iphone 30 bin oldu, sana diyebiliyor muyum al 20 binini telefonu geri gönder vazgeçtim satmıyorum. Ama 20 bine aldığın iphone 10 gün sonra indirime girip 15 bin olursa sen cayabiliyordun indirimli almak için. Üründe hata ayıp yoksa cayma hakkı olamamalı.. Mağazadan alınca cayamıyorsun internetten alınca da cayamamalı müşteri. Artık ürünlerin resimler, videoları, incelemeleri, yorumları, şikayetleri internette bulunabiliyor. Açıp okusunlar bir zahmet.

Ticaret yapmamışsın hiç kendi alışveriş deneyimin ile örnek veriyorsun. Telefondan başka garantiye giden mal yok değil mi? Ben kendi markalarıma sahibim. Yani garantiye gelen ürünler benim markam ve benim servisime geliyor. Bir malın içşndeki kırığı kullanıcı hatasına zor sokarsın hele hele bu mal 5 bin liranın altındaysa tüketici mahkemesi bilirkişi dilekçe dava avukatla uğraşmaya değmez bile.
Ben sana garantiye gönderilen ürünlerin yarısı kötü niyetli diyorum. Sen bana satıcılar tüketiciyi mağdur edecek diyorsun. Asıl satıcılar mağdur. Devlet iade edilen ürünün kdv sini de alıyor. 14 gün sonra faturayı iptal edemezsin, ürünü gider pusulası ile kdv siz geri alırsın ve kestiğin faturanın kdv sini ödersin ))) Yani iade edilen üründen sadece çift kargo zararı olmaz bir de %18 kdv zararı olur.

Bir de Neden cayma hakkı olmayan ürünlerin internetten satış yasaklansın. Sen alma. Zorla mı satıyorlar? Kapına gelip kandırarak mı satıyorlar? Bilmediğin güvenmediğin ürünleri alma. Size zorla mı mal satılıyor. Ayakkabıyı internetten alma ua da mağazada dene internetten sipariş ver. Satıcı senin ayak ölçüne mal uyduracak diye 3 kargo parası mı ödeyecek? Ayakkabıyı deneyip doğru bedeni bulacaksan kargo bedelini de sn ödeyeceksin.