Bir yerden başlamak lazım. yıllar önce aile dostumuz olan birisinin abisine "artık bir yerden başlamak lazım, sahaya in ve insanları analiz et" dediğimde bana kırılmış hatta uzun bir mesajlaşma trafiği yaşamıştık. Ben onun nasıl mühendis olduğunu bilmiyormuşum onun nasıl uzman olduğunu bilmiyormuşum nasıl uzman okulu okuduğunu bilmiyormuşum ben kendimi ne zannediyormuşum.
Aslında ona bir yere girip insanları tanıması gerektiği ve çevre yapmasının önemini anlatmıştım.

neyse yıllar geçti ben halen çalışıyorum o halen işsiz. kimse kusura bakmasın durduğunuz yerden kimse ekmek vermiyor. Etrafımız diplomalı fakat tecrübesiz işsizlerle dolu. benim 22 yıldır bilgisayardan aldığım tecrübeyi bir bilgisayar mühendisi almıyor. Bu beni bilgisayar mühendisinden üstün yapmaz elbette, kpss vb. sınavlarda beni ön plana çıkartmaz fakat sahada o kişiye yeri gelir toz yutturabilirim.

Aynen dediğiniz gibi saha kitaplarda yazmaz, bimde kasiyer bile olsanız insan tanırsınız çevre edinirsiniz bir yerden başlarsınız.

UNUTMA HİÇBİR KUŞ SEKMEDEN UÇMAZ/UÇAMAZ.

Gelecek ne getirir bilinmez, Azrail gence yaşlıya bakmıyor dünyada kalıcı değiliz. Gelecek kaygısını yaşayacağınıza açın bir kitap okuyun, bir iki kod yazın kendinizi geliştirin. Selçuk Bayraktar'ın hayatını düşünün. Elbette ona devlet eli uzatıldı, ailesinden güç ve bilgi birikim verildi fakat o dünyanın en büyük üniversitelerinden üstün başarı ile mezun oldu. Başarıyı ne aile parası ne de aile geçmişi getirir, başarı sizin beyninizde, pes ettiğiniz yerde başarı da parmaklarınızın arasından akar gider, sıkı tutun onu bırakmayın.

ÜŞENME, PES ETME, VAZGEÇME.