bondcemil adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Alıcılardan çok satıcılar bunu suistimal eder. Yanlış, gereksiz bir karar. Birilerinin akrabaları sanırım eticarete girmiş, yoksa durup dururken nerden çıktı bu saçmalık. Satıcı zaten iadeleri hesap ederek, maliyetleri ekleyerek satıyordu. Kimsenin zarar ettiği yoktu. Elbise sektörü çok konuşuyor da, sanki bedenlerin hepsi standart M beden alıyorsun, biri farklı diğeri farklı. Mağaza değil ki deneyerek alsın. Siz almasınlar diyeceğinize, bence satmayın.
Bu ülke insanı aynı hamurdan. Ülkedeki karaktersiz dol@ndırıcı sayısı nüfusa temsil oranıyla orantılıdır dol@ndırıcı her bir satıcıya karşı dol@ndırıcı 10 bin tüketici vardır. Yani günün sonunda dol@ndırıcı karaktersiz tüketicilerin sayısı milyonlarla ifade edilir. O yüzden bunu satıcıların daha çok suistimal edeceği gikriniz bu sektörde hiç bir deneyiminiz olmadığı için. Facebook instagram sayfalarından 10 bin liralık telefonu 500 lşraya almaya çalışırken dol@ndırılan bir kaç yüz ahmak her gün televizyonlarda. Bana senede bir kaç yüz tane müşterinin düşürüp kırdığı sonra da utanmadan garantşye gönderdiği ürünler geliyor. Hatta bazı yüzsüzler kırıp gönderdikleri ürünler müşteri hatadına sokulmasın diye şikayetvara şikayet açıyor tüketici hakem heyetine başvuruyor. Geçen senelerde bir dol@ndırıcı öğretmenle karşılaştım. Ürünü almış. 17 ay kullanmış, düşürüp kırmış sonra da şikayetvara ne biçim marka 3 ay kulkanamadan bozuldu yazmış. Ürünü alalı 17 ay olmuş neden şikayetvara 3 ay yazdınız dşyorum ben 3 ay kullanmadım o ürünü diyor pişkin pişkin. Kırmışsınız diyorum ben kırmadım diyor kargo kırmıştır dşyor. Şikayette yazdığı petvane sürtüyor. Yani kırık olduğu için pervane sürtüyor. Bu kadın bir öğretmen. Yasal olarak hakkımı aradam seneler sürer şikayetvardaki yazı yüzünden binlerce sipariş kaçırırım ve yargı zararımı kesşnlikle karşılamaz.

yani mağdur olan her tüketiciye karşı kat kat fazla tüketiciler mağduriyet yaratıyorlar.