Dostlar selam,
01.04.2021'den beri evde oturan bir kiracım var. (şuana kadar ortalama 1.5 yıl olacak)
Şimdi eve kendim geçip oturacağım için kiracının evden çıkmasını istedim.
Ev İzmir-Karşıyaka çarşı'da iş bankasının hemen arka sokağında. Çok işlek bir yerde. İstanbul vatan caddesinin daha küçük hali diyebiliriz.
Ev 40 yaşının üzerinde eski bir ev, 2+1 85m2 çatı katı.
Kiracı girdiğinden beri hiç sözleşme yapmadık, fakat her ay hesaba 1300TL yatırıyor.
Şimdi kendisini evden çıkartmak istiyorum, kendim orayı hem ev hem de ofis olarak kullanmak adına. (Ofis kiraları 6-8k arası çünkü)
Kendisi evden çıkmak istemiyor.
Evi ilk aldığım zaman evi tamamen boyatıp, pvc camlarını vs değiştirdim.
Binanın yaşı itibariyle ve çatı katında olmasından dolayı dış cepheden yağmur suyu vs girip bir odada rutubet oluşturmuş. Öyle böyle derken orası yapılmadı kaldı.
Şimdi de evden çıkartmak istediğimde "ben 1.5 yıldır rutubetli evde oturuyorum diyor." yaptırmak için birkaç kişi getirdik vs. kaldı öyle.. fakat ben zorla oturacaksın demedim, istese kendi de çıkabilirdi.
Evden çıkarım ama yeni geçeceğim eve kira, depozito + nakliye masrafları vs. benim karşılamamı istiyor. (20.000tl para istiyor. ) Bunu yapmazsam çıkmayacağını söyledi.
Bende bunları karşılamayacağımı söyledim.
Bugün itibariyle noterden 2.yıla kadar olan süre 01.04.2023'e kadar sözlü sözleşmesinin olduğunu, o tarihte 2.yıl süresi dolacağından benim de konut ihtiyacımdan dolayı evden çıkması adına ihtar çektim.
İşi yokuşa sürüyor, benden para koparmanın peşinde.
Bundan sonra ne yapabilirim? Bu konuda tecrübeli arkadaşların fikirlerini bekliyorum.