Yoğun trafikli bilindik siteler ve yapıyor olabilir ancak bunların için kendi halinde blog siteleri de mevcut.
Hatta bu konu için şöyle bir örnek daha vereyim. Şuan benim Fransa merkezli bir hosting hesabım da mevcut.
Türkiye bazlı test yaptığımız zaman türkiye'deki web hosting hizmetimden 3 kat fazla iyi performans gösteriyor. (Sunucularında kullandıkları teknolojiler biraz farklı ama öyle cdn dağıtım gibi bir işlem yok.)
Bunun için teste de gerek yok aslında. Sitelere baktığım zaman zaten bariz bir şekilde bu görülüyor.
Tabi ticari amaçlar başta olmak üzeri başka birçok sebepten türkiye lokasyon sunucu/hosting de kullanıyoruz.
Ama öyle bir durum olmasaydı belirttiğim şekilde aslında tüm siteler için yurt dışından kullanılabilecek kat kat iyi hizmet veren mükemmel hosting sağlayıcıları mevcut.
Genel olarak baktığımız zaman bu konu tercih meselesi ile ilgili de olabilir. Kimisi sadece türkçe destek için türkiye lokasyon hosting alabiliyor.
Aynı kıtadayız sayıyoruz(Avrupa) ben bunu Asya/Avrupa-Amerika vb. için söylemiştim.
100ms üstü ping gösterenler de zaten bu tür şeyler.