Eskiden bir projeye başlamıştım "Google Trend" Buradan referans kelimeler ile anahtar kelimeler kazıyordum. Bunu tek ben yapmıyorum; ne90, bilgi90 ve buna benzer siteler buradan rekabeti çok düşük kelimeler kazıyıp spam yapıyorlar. Bu kelimeler index alır almaz ilk 5 sırada çıkıyor, genelde. Bu ön bilgiden sonra, yaklaşık bir haftadır kelime kazıyorum. 20.000 kelime oldu, bunların index sayısı ve bazı kriterler ile filitreledim. 1300 yakın kelime kaldı bu kelimelerin hepsi işe yaramıyor tabi, işe yarar 100-200 tane belki vardır. Bu kelimeleri de ayrıyetten seo araçları ile tarattım. Bazı kelimelerde 0 hit yazsa da aranma hacimleri vardır, Trende girmesi için 200-400 civarı o gün içinde, stabil olmayan pik değerinde aranması gerekiyor(benim tecrübem).
Bir haftalık oldu site, girilen makaleler 100 veya 300 kelimelik. Hiç bir yerde paylaşılmadı link olarak postlar, index alınca 7 veya 8. konumlarda sıralamaya giriyor ve sonra gerileme oluyor 2 gün bile o konumu koruyamıyor. 13-15. sıraya kadar düşüyor. Sebebi ne bilmiyorum, başlıklar çarpıcı olmayabilir.
excel olarak vereceğim sütunlar sırası ile; anahtar kelime, google'deki aranmada bulunan sonuç sayısı, aranma hacmi, zorluk değeri, hacim/index, son 1 ayda icerik girilip ilk 10 girmiş mi, herhangi bir sitede
1 haftalık sitede anahtar kelimeleri deneme sürecim:
Fiyat: 3,65 tl
Listeyi toplam satılacak kişi sayısı: 1
(Konu baltalama: serbest)