Konuda belirttiğim gibi evet hosting trafiğin yoğun olduğu ülkede bulunması performans açısından daha iyi olabilir.
Ancak sunucu/hosting kalitesi de önemli. Benim abd lokasyonlu bir hosting hesabım var ve bu hosting üzerinden türkçe siteler de barınıyor.
Yani trafik yoğun olarak Türkiye'den geliyor.
Açıkçası kullanıcıları bezdirecek kadar bir yavaşlık söz konusu değil. Siteler oldukça iyi çalışıyor ve arama motoru tarafından da herhangi bir problem yaşamadım.
Yeterli hızda bir siteyi daha da hızlı yapmak anlamsız. SEO açısından da bir katkı sağlamıyor.
Bu teoriyi ben ortaya atmıyorum tabi ki. Google'ın resmi webmaster blogunda bu konuyla ilgili bir makale yayınlanmıştı.
Hosting kalitesizse zaten kesin bezdiriyor, kaliteliyse bile yavaşlık oluyor farkediliyor ama önemsenmiyor.
Dinamik sitelerin, farklı kıtalardaki lokasyonlarda yayın yapması açıkcası mantıklı değil(karşı uçlardaki ülkeler harici)
Sorunsuz çalışabilir ve zarar görülmemiş olabilir, ama bu örnek hep geçerli olmayacak; zarar gören, sorunlu ve iyi hostinglerde barınan siteler de biliyorum, iş yüküyle alakalı.