Ama US-DE arasında 170-180ms pingin, sitenin kullanıcılarını hayatından bezdirip siteden uzaklaştırabileceğini ve bunu dolaylı olarak hatta direk(tarama yavaşlığından tarama hataları olması durumu) siteyi olumsuz etkileyebileceğini belirteyim

Site hangi ülkeyi hedefliyorsa, trafik de en çok hangi ülkeden geliyorsa hosting de orada olmalıı diğer ülkelerde 100ms'den fazla gecikme varsa da birkaç farklı lokasyondan yayın yapılmalı.
Konuda belirttiğim gibi evet hosting trafiğin yoğun olduğu ülkede bulunması performans açısından daha iyi olabilir.
Ancak sunucu/hosting kalitesi de önemli. Benim abd lokasyonlu bir hosting hesabım var ve bu hosting üzerinden türkçe siteler de barınıyor.
Yani trafik yoğun olarak Türkiye'den geliyor.
Açıkçası kullanıcıları bezdirecek kadar bir yavaşlık söz konusu değil. Siteler oldukça iyi çalışıyor ve arama motoru tarafından da herhangi bir problem yaşamadım.
Yeterli hızda bir siteyi daha da hızlı yapmak anlamsız. SEO açısından da bir katkı sağlamıyor.
Bu teoriyi ben ortaya atmıyorum tabi ki. Google'ın resmi webmaster blogunda bu konuyla ilgili bir makale yayınlanmıştı.