Ben de şuna şahit oldum arabada yolcu koltuğunda oturan kadın içiyordu sigara kucağında 2 yaşında bebeğiyle. Gerçekten böyle anneleri gördükçe içim acıyor, üzülüyorum. Bir markette de annesi çocuk arabasında 4 yaşındaki çocuğuna herkesin içinde her şeyin sebebi sensin diye hakaretler ediyordu. Anne toplumun inşasında çok büyük rol oynuyor yetiştirdiği çocuklarla. Hal de böyle olunca
toplumumuzun geleceği hakkında ümitsizliğe kapılıyorum böyle olaylarla karşılaştıkça.
Sigara konusunda da ben gerçekten bıktım durakta, spor parkurunda ya da bekleme alanlarında içenleri uyarmakta.
Çoğu akşam koşuya çıkarım yürüyüş parkurunda, dinlenmek için konulan bankalarda sigara içiyorlar, yürürken içiyorlar zaten nefes nefese koşuyorum bir de azcık oksijen yerine sigara dumanı içime çekiyorum. Bu insanlarla muhatap olmaya da gelmiyor, yabani insanlar. Geçen de birisini uyardığımda pişkin pişkin polis çağır diye sırıttı, şimdi diyorum ki demek ki böyle topluma böyle Başkan böyle ülke böyle ekonomi. Konuyu nereye getirdim ama her şeyin başında bence kadınların eğitimi geliyor.
O kadar dolmuşumki epey yazdım.