DatabaseBilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evrak ve kayıt için işlemler sizi kanser eder. Ben Ukrayna statüsünden geldiğim halde 4 aydır her gün ama her gün bir yerde bir evrak işi yapıyorum. ( Ukrayna üzerinden gelenlere çok fazla ayrıcalık var, bizim Türkiyede Suriyelilere yaptığımız yanında %20 kalır)
Hocam güzel yazmışsınız ama şu suriyeli olayında bilginiz yok.
Türkiye'de Suriyelilere kira yardımı var, bir mülteci muhtara giderse hem kiralık ev için yardımcı olur hemde kira parası için.
Bayram harçlığı var, tamamen vergisiz iş yeri açma hakkı, gsm operatörlerinde daha ucuza internet konuşma paketleri var. Sıradan hiçbir Türk'e bu hizmetler yok.
Suriyeli mülteci öğrencilere toplu taşıma tamamen ücretsiz, ama Türklere ücretli.
Türkler mtv öder, trafik sigortası yaptırır, suriyeli mülteciler mtv ödemez ve sigorta yapmak zorunda değildir.
İşyerinde kayıtdışı çalışan Türk vatandaşı yakalanırsa işyeri ceza öder, ama kayıtdışı mülteci çalıştırırsa görmezden gelinir. Böylece patronlar Türk vatandaşlarını işten çıkarıp mülteci çalıştırmaya teşvik edilir. Bir işyeri bilirim 50 sigortalı Türk çalıştırırdı, bu mevzular olunca 40 Türk'ü işten çıkardı, 10 Türk kaldı onlarda kafa adamlar, çıkanlar yerine sigortasız 40 mülteci aldı, kayıtdışı işçi çalıştırıyor diye şikayet edilse dahi herhangi bir ceza yemedi.
Üniversitelere sınavsız şekilde girer istediği bölümde okur.
Yarı özel anaokuluna bir Türk çocuğu giderse aidat, temizlik parası, kırtasiye parası, etkinlik parası vesayre parası öder, ama bir mülteci hiç para ödemez.

Gelelim ayrımcılığın zirve yaptığı sağlık hizmetine. Senin %20 dediğin olay filan çok merak ettim, sağlıkta Türk vatandaşı kendi ülkesinde bildiğin parya durumunda.
Bir Türk randevu almak için alarm kurar, bildirim kurar gecenin 3'ünde randevu almak için randevu alamaz, ama mülteci için randevuya gerek yoktur, gider hastahaneye premium sınıfında öncelikli olarak hizmet alır.
Bir Türk eğer işsizse her ay GSS ödemek zorundadır, eğer ödemezse, sağlık sistemi acil'den girmezse yüzüne bakmaz. Ama bir mülteci gss 'nin varlığından bile bihaberdir.
Bir Türk oldu da sağlık sisteminden faydalanma şansını buldu ve reçete yazıldı, ilaçların parasını ve gss ödese dahi muayene ücreti ve ilaçların kendi ücretiniödemeden eczaneden ilaç alamaz. Ama mülteci istediği her ilacı tamamen bedava alabilir, ilaçlarının ücretini Türk milletinin vergileriyle rahatça öder.

Orada ukrayna üzerinden gelenlerle Alman uyruklu Alman vatandaşları arasındaki ayrıcalıkları say hocam merak ettim bizimkilerle farkını. %20 kalır filan demişsin, sanırım sizi tahtta gezdiriyorlar Almanya'da, sıcakta size tahsis edilmiş yelpaze ile yelleyen Almanlar filan olmalı.