Mesajınız için teşekkür ederim.
Ancak siz de çok iyi biliyorsunuz ki sektörde if-else ile her şeyi yapabileceğini zanneden sayısız geliştirici var. Kesinlikle hiçbir zaman ucuza iş yaptırma niyetinde olmadım yoksa zaten her ben yaparım diyene iş verirdim. Ve bunun aksine hak ettiğinden çok yüksek ücret isteyen arkadaşlar da var.
Benim en çok problem yaşadığım konular güven ve iş kalitesi. Mesela çoğu zaman türlü bahanelerle teslim süresi uzatılıyor vs.
Döküman konusunda ne isterse iletiyoruz. Tercüman bulur istediği dilde çeviririz. İstediği desteği sağlıyorum.
Bağlantı için de teşekkür ederim, konunuzu inceleyeceğim.
Merhaba, abartılan bir durum yok. Abartı olan aslında bizdeki dolar kuru bu konuda haklısınız.
Ancak 50-60 dolara ve daha yüksek ücretlere geliştirme hizmeti sağlayan birçok kişi var ve yüzlerce referanslara sahipler. Tabi daha ucuza hizmet verenler de var.
En son bu ücrete çalıştığım kanadalı bir geliştiriciydi. Kendisinin bir şirketi var ve piyasada oldukça başarılı bir yazılımın sahibi kendisi. Aslında benden daha yüksek bir ücret istedi ve iş detaylarını anlattıktan sonra konuştuk fiyatı da biraz düşürdü.
Şimdi bu adam sadece php geliştirme hizmeti mi sağlıyor? Hayır. Bu adam referanslarıyla çalışmalarıyla size net güven veriyor, işini sizi oyalamadan bitiriyor, iletişim becerisi yüksek ve belli prensiplere sahip bir geliştirici. Ayrıca yılların verdiği tecrübeye sahip.
Şimdi her çalışma saati için 50-60 dolar bu adam için abartılı mı? Abd ve kanada gibi ülkelerde mcdonalds çalışanın bile saatlik çalışma ücreti ortalama 10-15 dolar. (Eyaletten eyalete değişir.) Bu ülkelerde 25 dolara tesisatçı bile bulmak zor.
Kaldı ki 25 dolara güvenilir, bu işe yıllarını vermiş tecrübeli bir geliştirici bulmak çok ama çok büyük bir şans bence.
Tekrar merhaba yazdıklarım genele hitap ediyor. Sizin için yazmadım. Bekli siz para olarak ederini veriyorsunuz ama emin olun akşama kadar 6 kişi ile konuştum. Bir tanesini örnek vereyim. Sıfırdan ilan sitesi yazdırmak istiyor (Özel bir tasarım çizmemizi de istiyor) bütçesi 3000 TL
Diğer söylediklerinize gelince iş yazılımda değil karakterde bitiyor.
Ayrıca işverenler iş verirken bu adam evli mi çocuğu varmı gibi bunlara bakmıyor. Sorumluluk sahibi olan bir insan işinizi geçiktirmez. Bugüne kadar 300'ü aşkın sıfırdan proje kodladım hepsi büyük denecek projelerdi. Ama inanın benden kaynaklı hiç gecikmedi. Aksine söz verdiğim tarihten çok önce teslim ettiğim işler oldu.