Yanlış anlamayın. Kitap kuyun, kitap diyeceğinize asıl sizin kitap okumanız gerek. Arkadaşların idda ettikleri ne varsa yapmışsınız zaten. Siz yazdıklarınızı okuyor musunuz? İşi küçümsemeyin demişler. Siz de iş çok basit diyerek işi zaten küçümsemişsiniz. Gerçekten kitap okuyan biri, bu cümlenin ne anlama geldiğini kolaylıkla anlar.
Forumda da bu şekilde piyasayı düşürmeye, vereceği ücreti en aza indirgemeye çalışan kişiler olduğundan dolayı arkadaşlar tepki göstermişler. Bilgisayarınızda sorun olabilir, belki siz de yazabilirsiniz, belki de işi alacak olan arkadaşın gerçekten zamanını almayacak bir proje olabilir fakat burada "iş çok basit" adı altında neredeyse işletim sistemi isteyen ve "zamanım olsa ben de yazardım" diyen insanlar var.
Ek olarak ilk alıntıladığım mesajda gelen tepkiler üzerine zamanınızın olmadığını belirtmişsiniz (bilgisayarınızdaki sorundan bahsetmemiş, yeni yazılımcılara fırsat vermek istediğinizi aslında sizin de yazabileceğinizi belirtmişsiniz. Ortada bilgisayarınızın bozuk olduğunu vurgulayan bir kelime yok), tepkiler artınca da bilgisayarım bozuk demişsiniz. Kısacası okumak var, okumak var. Kitap okurken, bir önceki olayları da hafızada tutmak gerekir ki ne okuduğunuzu anlayın.
Ben normalde böyle yorumlar yapmam ama insanları hor görücü veya benzeri yorumlar yapılırsa ben de yorum yaparım.
Asıl siz kitap okuyun, kitap!
Hocam öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim, üslup sert olsa da benim üslubum da aynı şekilde bu yüzden bana söz söyleme hakkı düşmez. İş basit deme sebebim işin kısa sürecek olmasıydı. İşin kolay olması başka kısa sürmesi başka hocam. Programı yazmak kısa sürebilir ama programı yazmayı öğrenmek çok emek istiyor. Forumda piyasayı düşürmeye çalışan kişiler olduğundan bahsetmişsiniz. Evet haklısınız bunlar varlar ve bir tek forumdada değiller her yerdeler. Lakin ben zaten fiyatı düşük tutmak istesem buraya bir dize şey yazardım, "iş basit" diye geçiştirmezdim. Ki konuda belirli bir fiyat vermeden bu kadar üstüme gidilmesini doğru bulmuyorum. He yazardım oraya işte 100 TL, 200 TL o zaman eyvallah. Ama fiyat ibaresi yok. "Ek olarak ilk alıntıladığım mesajda gelen tepkiler üzerine zamanınızın olmadığını belirtmişsiniz (bilgisayarınızdaki sorundan bahsetmemiş, yeni yazılımcılara fırsat vermek istediğinizi aslında sizin de yazabileceğinizi belirtmişsiniz. Ortada bilgisayarınızın bozuk olduğunu vurgulayan bir kelime yok), tepkiler artınca da bilgisayarım bozuk demişsiniz. Kısacası okumak var, okumak var. Kitap okurken, bir önceki olayları da hafızada tutmak gerekir ki ne okuduğunuzu anlayın." Tepkiler artınca bilgisayarım bozuk diye bir yalan uydurmadım. Bilgisayarımda ki problem ethernet kablosunun tutukluk yapması ve bu yüzden internete bağlanamamam. Burada öyle bir yazmışsınız ki sanki tepkiler artınca bilgisayarım bozuk diye yalan atmışım gibi bir anlam çıkıyor. Kitap okuyun deme sebebimde üstte belirtmeme rağmen insanların alt kısma aynı şeyleri yazması. Konuyu okuduğunuza göre neden kitap okuyun yazdığımı anladığınızı düşünüyorum.
EDİT:
Mesajı yeni gördüm, arkadaş 200 TL teklif vermiş. Üst kısma ise ben "He yazardım oraya işte 100 TL, 200 TL o zaman eyvallah" yazmışım. Yani aslında kafamda ederinden çok daha yüksek bir fiyat biçmişim. Buda olayın kısa bir özeti olsun, amacımız piyasayı düşürmek vs. değil. Piyasanın düşmesi en başta benim işime de gelmiyor zaten. Yapılan işi "küçümsüyorsun" diyen arkadaşlar utanır mı bilmem. Ama forumun bu tür bir olaya beni tam olarak dinlemeden tepki göstermesi beni açıkçası üzdü. İyi forumlar dilerim, hala piyasayı düşürmeye çalıştığımı düşünen arkadaş varsa düzgün bir şekilde tartışmak isterim. Yargısız infaz yapmayın lütfen iyi forumlar.
EDİT 2:
İçimde kaldı şunları da yazayım. Konuyu açarken basit bir iş yazma sebebimi daha net açıklayım, çünkü belirli bir yetinin altında olan arkadaşlar anlamakta epey zorluk çekiyor. İşe basit denmesinin 2 sebebi vardı üstte de belirttiğim gibi birincisi işin kısa sürecek olmasıydı, ikincisi ise discord toolslara göre gerçekten çok basit bir iş olmasıydı. Benim şuan kullandığım discord toolsta tamı tamına 24 tane özellik var. Ve benim bu konuda istediğim tek özellik ID çekmesiydi. Az buz discord toolslarla ilgilenen arkadaşlar demek istediklerimi şuan çok iyi anlıyor zaten. Konuya maşallah işle alakası olup / olmayan herkes doluştu. Discord toolstan anlayan bir arkadaş konuya denk gelirse rica ediyorum yazsın. Lütfen istediğim toolsun diğer discord toolslara göre abartılı olup olmadığını yorumlasın. Bir şeye tepki gösterirken kafanızın içindeki saksıyı kullanıp tepki gösterin.