Gokenim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eşim ve ben kedileri çok seviyoruz sahiplenmek istiyoruz bir tane cins kedi istemiyoruz normal sokak kedileri gibi olanlardan istiyoruz ama.
1 sitede oturuyoruz 6. kat balkondan falan düşme ihtimali var,kiracı olduğumuz için kedi filesi taktıramayabiliriz.
2 kedilere çiş eğitimi verdikten sonra da sağa sola işeme s..ma gibi durumları oluyor mu?
3 ben gün boyu çalışıyorum eşim öğretmen yarım gün çalışıyor kedi evde tek kaldığında bir sıkıntı olur mu ev 1+1 küçük bi ev
1- Düşme ihtimali var ise kesin düşer. Hele ki yavruysa bu ihtimal katlanarak artar. File veya ona benzer herhangi bir yüzde yüz garantiye alacak çözüm bulamaz iseniz, bence hiç sahiplenmeyin. Ancak o balkona çıkmazsa en kolay çözüm bu olur. Ondan bile emin olamayabilirsiniz, kedi bu Aklınızın ucundan geçmeyecek yaramazlıkları yapma kapasitesine fazlasıyla sahipler.

Bazı arkadaşların "alıştırın atlamaz" tarzında yaklaştırığını gördüm olaya. Arkadaşlar kedi bu. Sizinki veya gördüğünüz başka kediler atlamıyorsa bu bütün kedileri kapsayamaz. Köpek gibi değil bu vatandaşlar. Ne kadar eğitirseniz eğitin, finalde kendi canı istediğini, istediği zaman yapma ihtimali her zaman mevcut.

Daha geçen ay akrabamın kedisi balkondan bakarken çok yakından geçen bir kumruya pati atmaya çalışırken 2. kattan aşağıya yuvarlanıp ağır yaralandı. Gerçekten gerek var mı bu riske? Yapmayın gözünüzü seveyim.

2- Çok mecbur kalmazlarsa kesinlikle yapmazlar. O yüzden durduk yere kumu harici bir yere yapmaya başlarlarsa bu ya fiziksel, ya da psikolojik sağlık problemi olduğuna işaret ediyor.

3- Yarım günden bir sorun olmaz. Zaten muhtemelen o yarım günü de uyuyarak geçirecektir