Hocam konunun uzmanı değilim ama Google'da şöyle bir bilgi buldum:
İş sahiplerinin (müvekkil) Avukata ödemesi gereken ücrete “vekalet ücreti” yada “avukatlık ücreti” denir. Bu ücret Borçlar Kanunu ve 1136 sayılı Avukatlık Kanunu'nda düzenlenmiştir. Avukatlık Kanunu 164. madde uyarınca “Avukatlık ücreti, avukatın hukuki yardımının karşılığı olan meblağı veya değeri ifade eder.”
Daha önce bir avukatlık işiniz olduysa belki bununla bir bağlantısı olabilir diye tahmin ediyorum umarım işinize yarar
Teşekkür ederim hocam sağ olun aynı yazıyı ben de görmüştüm fakat hani konuda bilgisizim burada avukat benim tarafımda olmadığı için onun parasını benim ödüyor olmam saçma gelmişti

muhtemelen yanlış bi bakış açısı ile bakıyorum ama teşekkür ederim yine de cevabınız için
Hocam borcu direkt UYAP üzerindeki ödeme ekranından yapmanız daha sağlıklı oradan yaparak dosyayı kapatabilirsiniz bankaya borcu ödeyince süreç gördüğüm kadarıyla uzuyor da uzuyor bir türlü dosyayı kapatmıyorlar faiz işlemeye devam ediyor belki de sadece bende böyle olmuştur vekalet ücreti icra dosyalarında karşı tarafa yükleniyor borçlu tarafından ödenmesi zorunlu diye biliyorum ancak bilen biri birazdan yeşillendirir o konuda emin değilim
Ben de öyle yapmayı düşünüyorum hocam teşekkür ederim cevabınız için, umarım bilgili birisi gelir konuya