Saatlik 60$ vay be. Bizler Bedavaya çalışıyormuşuz
Diğer arkadaşa da belirttiğim gibi eğer gerçekten yetenekliyseniz ve güven veren sağlam referanslara, çalışmalara sahipseniz en basit yurt dışı freelance platformlarda iş yapabilirsiniz. Bir de ingilizceyi bir şekilde halletmeniz gerekiyor. Ancak dediğim gibi daha orada daha ucuza da iş yapanlar var. Hintliler gibi.
Ancak ciddi bir proje olmadıkça Türkiye'de bu fiyatlara iş almanız biraz zor.
Doğru söylüyorsunuz. Türkiye de en büyük sorun güven. Birçok kişi mağdur ediliyor. Fiyat konusundada yazılımcılardan ziyade işi biliyorum diyen ama bilmeyenler fiyat düşürüyor. O fiyatlara yazılımcı gelişmiyor malesef. Benim çalışma şeklime göre saatlik ücretim 50-60$ olmasada kendime göre bir saatlik ücretim var. Altına kesinlikle kabul etmiyorum. Birçok müşterimde ucuz yapanlardan darbe yedikten sonra abi hakkını yemişim benim işimi yaparmısın diye geliyor.
Yazılımda bence Kalite ve zaman önemli. Gerçekten çok kaliteli yazılım geliştiricileri var Türkiye de. Ama en büyük sıkıntıları zaman. İşi zamanında yapmıyor. Çok geç teslim ediyor. Mağduriyet oluşturuyorlar
Mesajın için teşekkür ederim
@suleymankocabas;
Evet bunu da konuya eklemeyi unutmuşum. En büyük problemlerden biri de güven.
Mesela forumda birkaç benzer olaya şahit olmuştum. Bir yazılımcı aynı özel bir yazılımı aynı şekilde başkasına da teslim etmişti. Üstüne belki de ondan da aynı fiyatı almıştır.
Bazılarımız bunun aksini savunabilir ancak kesinlikle etik ve yasal olduğunu düşünmüyorum.