andyou adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konu içerisine geçen basit ifadesi herşeyi açıklıyor aslında
İş veren ne istediğini bilmiyor
Durmadan yeni birşey istiyor
Php istediğini sanıyor jquery istiyor
Php sanıyor css istiyor
Php istediğini sanıyor istiyor da istiyor
Bu esnaf dükkanına çırak istemek gibi birşey
1 maaş veririm her işi yaptırırım
En önemlisi vallahi billahi ne istediğini bilmiyor
Daha önemlisi işe değer vermiyor saygı göstermiyor abi 3 satır kod bu para olur mu
Ne ki basit bir bot yaz abicim Allah için kendin yaz lütfen.

Genel sıkıntı bu
Kendin diyorsun hocam profesyonel iş profesyonel para bu kadar net

İşi hakkıyla yapan kişilerin çoğu zaten üst düzey maaşla çalışıyor freelance iş almıyor yada kendi işini yapıyor.
bagimsiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle
PHP dilinde 2 sayının toplamını ekrana yazdıran uzman zannediyor olabilir.

Yıllardır PHP uygulamalar geliştiriyorum.

Açık konusayim pek ucuza da iş yapmıyorum.

Kodlama standartlarına uydugum için ana işlemi bana yaptıran sonradan başka bir yazilimcidan hemen ek modül yazdırabiliyor. Çünkü kod okunabilirligi iyi olan bir yazılıma junior seviyedeki PHP geliştiricisi de müdahale edebiliyor.

Ama sipahetti yazılmış standart kodlama ve dosya yapısına uygun olmayan bir uygulamaya kimse bulaşmak istemez. Basit diye giriştiğiniz iş bir anda problem yumağı olabiliyor. Bu nedenle artık tamirat işi almıyorum misal.

Bir de. İhtiyacın netlestirulmesi meselesi var. Siz sadece bir modül diye başlayıp ardı arkası kesilmeyen iş isterseniz kimse sizinle çalışmaz.
Söylediklerinize sonuna kadar katılıyorum ancak şöyle ki ben geliştiricileri de çok iyi anlıyorum. Onlar için de iyi bir işveren büyük şans. Kesinlikle şöyle bir iş yapılacak deyip ardı ardına ekstra iş çıkarmıyorum.
Hatta örneğin bir entegrasyon işi yapılacak. Geliştiricinin işini kolaylaştırmak adına entegrasyon yazılımını oluşturan firmayla da konuşup geliştiriciye destek bile olduk. Yeter ki işini sağlam, tertemiz ve rahat yapsın diyerek.

Olay sadece yetenek ve uzmanlık da değil. Birçok arkadaşta iletişim problemi de var maalesef ve bu çok daha büyük bir sorun haline geliyor.

Benim için basit iş zor iş bu kadar ücret olmaz diye de bir şey yok. Konuda belirttiğim sadece sıfırdan projeler için değil ek geliştirmeler için de geçerli. Onu kastediyorum.
Fiyatı neyse odur değerlendirilir ve bizim için uygunsa başlarız.

Mesajlarınız için teşekkür ederim.

Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Karışık bir liste ilettim, özellikle istediğiniz bir sektör varsa onları da iletirim hocam. Sevgiler.
Teşekkür ederim inceleceğim.