Direkt konuyla ilgili değil ama benim ilgimi çeken bir konu var, ben de Türkiye'de onlar gibi yurt dışı plakalı bir araç kullanıyorum, bulunduğum bölgeden bu arkadaşlar çok geçiyorlar, aynı şekilde Bulgarlar da. Bu Alman plakalı arkadaşların %90'ı trafik kurallarını bilmiyorlar, ne sinyal, ne şerit takip ne de kurallara uygun sollama, Bulgarlar ise %80-85 oranında kurallara uyuyorlar. Bulgar plakalı araçların içindekiler büyük ihtimalle buraya alışveriş için gelen Bulgarlar, kimilerine göre çok gelişmemiş bir doğu Avrupa ülkesinin vatandaşları, ama onlar bile çoğunlukla kurallara uyuyorlar. Yurt dışı plakalı araç kullandığımı yazmıştım, abartmıyorum ben bu şekilde Ukrayna'da araç kullanayım ya da bir Ukraynalı kullansın, emin olun hayatı zindan ederler, bakarsan o da bir doğu Avrupa ülkesi.
Diğer bir konu ise, hatta kusura bakmasınlar oldukça gülünç, mesela yol 3 şeritli, en sağ şerit kötü olduğu için 110-120 ile orta şeritte gidiyorum, ki şeritlere çok dikkat ederim insanları tedirgin etmemek için, bakıyorum sol şeritten bir Alman plaka araç, önüm boş olmasına rağmen yani sol şeride geçmem için hiçbir neden olmamasına rağmen bu arkadaş selektör yapa yapa geliyor, kardeş zeka yaşın kaç? o şeride geçmem için bir neden mi var? 1.5 km önümde ve arkamda ne otomobil var ne de kamyon, koca yolda bir sen var bir de ben, neden sol şeride geçeyim? bilirsiniz küçük çocukların eline bir oyuncak verirler, üzerinde üçgen, dikdörtgen, kare filan vardır, çocuklar doğru yere sokmaya çalışırlar, ki bu oyuncak o yaş için oldukça güzel bir oyuncaktır, eminim o oyuncakla oynayan çocuklar bile böyle bir durumda sol şeride kimsenin geçmeyeceğini analiz edebilirler, alın buradan nereye isterseniz bağlayın