teyotey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hayır hocam şöyle ki ; " Dört yıl ve daha uzun süreli yükseköğretim kurumlarından mezun olanların mezuniyet tarihinden itibaren iki yıl, Yüksek lisans eğitimini tamamlayanların bir yıl, süreyle ertelenir. "

Ek olarak şöyle bir bilgi vereyim; Şimdi tecil bozdun 12 ay uzun dönem (Asteğmen) olarak yapmak istediğini işaretledin ve şansını denedin çıkmadı. Tekrar tecil edip, yüksek lisans bitirirsen eğer tekrar sınıflandırmaya tabi tutuluyorsun. Yani tekrar 12 aylık başvuru hakkına sahip oluyorsun. 2. senaryoda başvuru yaptın 6 ay çıktı ve yerin celp tarihin belli oldu ama sen gitmek istemedin gittin tekrar tecil ettirdin ve yüksek lisansta yapmadın. Tecil sonrası katılacağın yer belli olan yerdir. Bunu çoğu kişi bilmiyor. Eklemek istedim
4 seneliği 6 senede bitirdim hocam uzata uzata 31/12 tecil tarihi eğer bu yuksek lısans olmazsa mı tecil ettireyim yoksa o tarihe yakınmı tecil ettireyim ? Açık öğretime falan kayıt olsam tecil olur mu otomatik ? ya da şuan tezsiz programlar var bunlara mı yazdırsam kendimi ?