Kanun , kural ?
mesela insan hayvana tecavüz eti diye uygulanan kural 400 lira para cezası, bunun gibi kurallardan mı bahsediyorsunuz ?
insanın insanı öldürüp sonra "namusuma laf etti" diyerek takipsizlik kararı aldığı bir kural dizisi mi ?
Köpeklerden izin almanıza gerek yok ki , bir arkadaşımız bahsetmiş ama ben de bahsedeyim.
Şehirde bulunan köpekleri kırsala taşıyıp onları beslediginiz taktirde o köpekler sizi yada ailenizi yada çevrenizdekileri ısırmaz.
Sürekli aynı şeyi öğretmeye çalışıyoruz ;
Bir canlı, aç, susuz, travmatik şekilde yaşıyorsa o canlı yaşamak için elinden geleni yapar.
Şimdi sizin nezninizde okuyan herkese soruyorum.
- Bu ülkede binlerce kadına ve çocuğa tecavüz ediliyor, gelin bir harita oluşturalım o insanları koruyalım dediniz mi ?
+ yok beni ilgilendirmez, kurallar var bu kurallar dahilinde cezalarını alırlar zaten mi dediniz ?
Eğer cevabınız alttaki gibi ise şu anda köpekleri uyutalım diye bir kural yok farkında mısınız ???
Umarım düşünce yapımı anlatabilmişimdir.
Köpekler tarafından öldürülen çocuklar için tek kelime ettiniz mi?
Köpekler tarafından parçalanan, sakat kalan bireyler için tek kelime ettiniz mi?
HAYIR.
EE o zaman ne diye demogoji yapıyorsun ki.
Dediniz ya besleme yapan kişilere köpek saldırmaz diye. Köpek orada beslendiği için o bölgeyi sahipleniyor. Dışarıdan gelen yabancı birisine saldırma potansiyetli var. Yok mu?
Tüm canlıların yaşam hakkını savunuyorum diyorsunuz. Restoranda etleri balıkları löp löp götürüyor herkes? O tavuğun, ineğin, koyunun ve balığın yaşam hakkı ne olacak?
Evinize giren sineği, böceği öldürmüyor musunuz?
Onun yaşam hakkı ne olacak?