Hocam Türkiye'de sokaklarda milyonlarca köpek var 1 yılda köpekler sebebiyle kaç insan yaşamını yitirdi biliyormusunuz? yaşamını yitirenlerin çoğu çocuk
kaç insan ciddi yaralar aldı biliyormusunuz?
Milyonlarca köpekleri barınağa almanın maliyetini biliyormusunuz? geçen gün izmir büyükşehir belediyesi köpekler için barınak yapmıştı barınağa sığan köpek sayısı bölü maliyet ve türkiyede milyonlarca sokakta olan köpeği hesaplayınca ortaya nasıl bir fiyat çıkıyor aklınız almaz.
ayrıca 10 tane köpekten 9 tanesini kısırlaştır 1 tanesini kaçır o 1 tanesi 5-10 tane üreme gerçekleştirir.
yani hocam sen barınağa toplasanda toplamasanda uyutma şart.
Mümkün değil imkansız bu bir çözüm değil.
verebilir hocam neden vermesin. ki veriyor da sanırsam müslümansınız sizin daha iyi bilmeniz gerekir
hocam öncelikle ben verdiğim verginin suriyeliye gitmesindense sokak köpeğine bakılmasını tercih ediyorum 3-5 milyon suriyeliye bu kadar sesini çıkarmayan toplum köpeklere bu kadar bağırması komik geliyor yani sokak köpeği terimini yurtdışında nasıl bitirdilerse büyük barınaklara toplayıp aynı şekilde burada da bitirebilirler bu kadar da kolay işlerine geldi mi her şeyi dizginlemeyi her şeyi kontrol etmesini biliyorlar gereksiz onlarca konumda yüzlerce insan çalışıyor burada tartışılacak bir konu yok bunun tek sorumlusu köpek bakıcam diye alıp sokağa salan "İT" lerdir. anneleri babaları da onları doğurduktan sonra ben bakamıyorum diyip sokağa salsa hoş mu olurdu? Din ile alakası olan bir konu değil benim dinimde bu konu ile alakalı değil inancı karıştırmanın lüzumu da yok
"kimse bir başka canlının ne zaman yaşamının sona ermesi gerektiğine karar veremez. " demişsiniz ama tavuk, koyun, inek gibi hayvanların yaşamlarının sona ermesine biz karar veriyoruz.
öncelikle o hayvanların kesilmesini de desteklediğimi söylemedim ki ben sokak köpeklerinin nedensiz yere uyutulmasından bahsediyorum.