Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şirkette mobinge uğradığıma dair sözleşme fesih talebinde bulundum onlar inceleme yaptıktan sonra şöyle bir teklifte bulundular. Mahkemeye gidersen tazminat almaya hak kazanırsan alman 5 yılı bulur, haklılar şuan devam eden bir davam var ve 4 yıldır tazminatın yatmasını bekliyorum, o yüzden bana 5000 TL para vermeyi teklif ettiler ayrıca işten çıkardıklarında işsizlik maaşı alacağım şekilde işlem yapacaklar, 8 ayda toplam 30 bin TL alacağım o sırada ek işlerimi de yapar 4000 TL işsizlik maaşımı alırım diye düşünüyorum ayrıca 8 ay sonunda istersem şirkete dönebileceğim garantisi verildi sizin bu konuda düşünceniz nedir ?
Merhabalar.
Size sunacakları sözleşmeyi iyice inceleyin. Eğer karışık gelirse bir uzmana danışın. Hatta fırsatınız varsa mutlaka bir uzmana danışın. Kıdem tazminatı vs. alacaklarınız içinde hesaplamanızı ayrıca yapın sizin için uygunsa kabul edebilirsiniz. İş davaları çok uzun sürebilir. Paranızı erkenden almak mantıklı olacaktır. Ama en önemli kısım sözleşme küçük dokunuşlarla sizi hiçbir şeysiz ortada da bırakabilirler. Dikkatli olmak lazım.

Farklı bir açıdan bakmak isterseniz, sözleşmeyi sizin için biz hazırlayalım. Madem bu hakları vermek istiyorlar, içeriği tam olarak buna göre hazırlarız. Samimi iseler imzalarlar. İmza atmazlarsa işin içinde bir bit yeniği olabilir diyerek dava yoluna gidebilirsiniz. Karar sizin.

Eğer sözleşme hazırlama ya da inceleme konularında yardımcı olmamızı istiyorsanız imzamdaki konudan bize ulaşabilirsiniz. Kolay gelsin.
İyi forumlar