* Kedinin karakteri önemli. İki kedim var bir tanesi çok dışadönük insanlarla iç içe o yüzden yalnız kalmak ona pek yaramıyor. Diğeri ise tam tersi içedönük bir kedi ve biraz daha yabani. O yüzden tek başına kalmış ben varım umurunda bile olmuyor. Ama iki kedi sahiplenmek her anlamda çok daha uygundur. Birçok ülkede tek kedi sahiplenilmesine izin verilmez mesela. Fakat tabii ki ikincisini sahiplenin demeyeceğim. Ancak en azından kediye bir alan bırakmalı, kedinin oynayabileceği birkaç oyuncak almalı ki gün içerisinde sıkılmasın.
* Tuvalet konusu en kolayı, temizliğine dikkat ettiğiniz sürece bir sorun oluşturmaz.
* File konusu önemli. Kediye bu konuda güvenmeyin. Eğitimi mümkün görünmüyor. Benim kedim düştü ama birinci kattayız bir şey olmadı. Balkon camlı ama bir anlık dalgınlık camlardan bir tanesi açık kalınca zıplamış.
* Bir önemli diğer konu, masraflı bir iş olduğunu unutmayalım. Kısırlaştırması, hastalanması, iç-dış parazitleri, aşı takvimi vs derken, bütçenizde istemediğiniz bir gider oluşturmaya başlayabilir. Ayrıca yediği mama da mümkünse orta seviye bir mama dersek 10 kilosu 2-3 ay gidecektir, 800-900 TL'lik bir masraf olarak kenara kaydetmekte yarar var.