Sitenize veya bir önceki site sahibine virüs bulaşmış. Günlerdir bende bu virüsle uğraşıyorum. Aşağıda yaptıklarımı yazıyorum umarım sizede faydalı olur.

Bu virüs önceki siteden kaynaklıysa;

A. Siteyi webmaster tools 'a ekleyip sahipliğini doğrulayın. Url kaldırma aracından veya Eski içerikleri kaldırma aracından bu urlleri tek tek kaldırın. Url adresini almak için sağ click "Bağlantı Adresini Kopyala" yaparak alabilirsiniz.

Eğer sizin sitenizden kaynaklıysa;

1. Cpanel, Plesk artık ne kullanıyorsanız giriş yapın bu tarzda sub domainler açılmış mı bakınız. Açılmışsa ve sizin oluşturduğunuz subdomain değilse siliniz.
2. Bu virüs subdomain oluşturuyorsa siteniz altındaki dosyalarıda kontrol ediniz. Site dosyalarında genelde index.php dosyalarının içerisine kod atıyor o kodları temizleyiniz.
3. Virüs kodlarını temizlediğinizden emin olduğunuzda en başta yazdığım A maddesini uygulayınız.

Not: Hostinginizin panelinde virüs tarama tarzı birşey varsa yedeklerinizi aldıktan sonrada taratabilirsiniz. Bu konuda odeaweb tende destek alabilirsiniz. Belki onlar daha kolay bir şekilde temizleyebilirler. Seo olarak bu işlemler nasıl etkiler bilmiyorum.

Kolay gelsin.