4 gündür yollardayım. 1000 KM kadar yol yaptım hala daha devam ediyorum. Bu süreçte saçma sapan sollamalar mı dersin, birden atılmalar mı dersin, yoksa yol verme kurallarına uymayanlar mı dersin birçok insanla karşılaştım.

Ek olarak tanıdığım bir çocukta ehliyetini alkollü olduğu için elinden alındı. Hala daha araç kullanıyor. Hem ehliyetsiz hem de alkollü kullanıyor.

Cezalar onlarca kata çıkıp, ceza yemeyenlere ödül verilmesi gerekiyor. Bu trafik sadece bu şekilde kontrol altına alınabilir.

Olan kazalarda kayıplarımız çok fazla. Canımız yandı. Videoları izleyip, haberleri okuduğumda özellikle Mardindeki kazada suç unsuru olarak kuralları hiçe saymak göremedim. Ancak araç bakımını yaptırmamak konusu üzerinden ele alınabilir.

Trafikte o kadar salak insanlar var ki. O farlarıyla gece kör ediyor karşıdan gelen arabaları. Ben birisinin hakkını yerim diye arka park lambalarını led yapmadım. Arkadan gelenler kör olmasın diye. Sis lambalarımı açıp dolanmayı bende biliyorum ancak açmıyorum karşıdakinin gözünü almasın diye.

Arsız, terbiyesiz bir toplum olduk. Allah sonumuzu hayır etsin. Çok daha kötü günler bizi bekliyor.