Ben şunu çok merak ediyorum, kiminle konuşsam izmiri öve öve bitiremiyorlar özellikle ankara'da yaşayan,okuyan veya çalışan izmirliler.
Geçen ay izmire bir iş görüşmesi amaçlı ziyaretim oldu, bornova tarafına girdim evler felaket kötü, binaların dış cephesi berbat yollar desen hak getire, tramvayın geçtiği yollar özellikle aracın anasını ağlatıyor. Hele kordondaki o manasız arnavut kaldırımından 1-2 tur arabayla geçseniz resmen böbrek taşı düşürtür. Gece vakti de sokaklar afedersin *** kokuyor(bu olayın kendileri de farkında)
Şehir planlaması berbat,cadde ve sokaklar labirent gibi park yeri desen bulunmuyor, Otellerin dahi kontrol edilmediğine eminim.
İzmirin tam olarak nesini seviyorlar?

hazır konusunu bulmuşken asıl sorularıma gelelim
1) Görüştüğüm yer forum bornova yakınında, ama bornovadaki evler yıkık dökük harabe. Ortalama 3,5-4k civarına kiralık ev bulabileceğim,nisbeten yeni yapı olan 20-25 km uzaklığında hangi bölgeler düzgün? Mesela kemalpaşa-ulucak ? (günlük arabayla 50 km olarak düşündüm)
2) 12-14k arası net gelirim olacak. Sizce izmirde yalnız yaşamaya (en azından şimdiki koşullarla) yeterli olur mu?
3) Mülteci muhabbeti rahatsızlık veriyor mu, kız arkadaşımızla vs. kordonda veya avmde dolaşırken mülteciyle dövüşme ihtimalimiz var mı? (Ankara'da lüks semtte olduğumuz için karşılaşmıyoruz bayağıdır, izmirde de en azından mülteci göremeyeceğimiz,bu şartları sağlayan bir bölge var mı?)
4) Hangi güzel-yeni yapı eve baksan penceresinden gecekondu veya yıkık dökük 35 yıllık binalar gözüküyor, bunların mümkünse gözükmediği bir bölge var mı?

Kısa süre sonra 2. görüşmemiz için izmir'e tekrar gideceğim, bu sebeple gitmişken o bölgelerde de ev bakmak istiyorum. bilgisi olan varsa sevinirim