Üniye yakın ev bulabilirsem ve iyi bir ev arkadaşı bulabilirsem gerisi benim için problem olmaz sadece yolları öğrenmek kalır hocam
Hocam naçizane tavsiyem üniversiteye yakın yerde ev aramaya alternatif olarak üniversiteye ulaşımı kolay bir bölgede ev aramanız yönünde. Çünkü üniversite yakınlarındaki evler pahalı oluyor. Ha, ucuza da bulunabilir ama kapmamışlarsa. Çünkü zaten buralarda kiralık ev de bulmak zor. Metro veya benzeri trafik sıkıntısı olmayacak şekilde ulaşımı üniversiteye kolay olan yerlerde de ev bakabilirsiniz. Elinizden geldiğince minibüs veya otobüs alternatiflerinden uzak durun eğer yol da az buçuk uzak kalıyorsa. Aksi takdirde vaktinizin büyük bir çoğunluğu otobüslerde geçebilir trafik nedeniyle falan.
Normalde hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama burada 18KM yolu bazen 2.5 saatte gittiğimiz oluyor. Tabii bunlar gözünüzü de korkutmasın, olumsuz konuşmak da istemiyorum ama bilincinde de olun diye. Yani siz şu an bulunduğunuz şehirde uzak bir yere 30 dakikada gidiyorsanız o burada çok daha fazlasıyla fark edebilir. Yerinizi güzel seçin size tavsiyem.