Alan adım ingilizce olduğu için siteyi ingilizce yapıp, türkçe dil ekleme kararı aldım. dediğiniz gibi ana dil gösterdiğinden dolayı tüm ülkelere ingilizce göstermiş olur, türkiye'den girişlere türkçe gösterir bu şekilde fayda sağlar diye düşünüyorum. içerikleri ingilizce metin/görsel - türkçe metin/görsel şeklinde kendim ekleyeceğim hocam. peki seo ve google index konusunda bir bilginiz var mı? WPML almayı düşünüyorum.
Subfolder şeklinde kullanırsanız ana domain üzerinden index alacaktır zaten. Sistem dil etiketini ekliyor otomatik olarak, manuel işlem yapmanıza gerek yok, bu sayede arama motorları da algılıyor sayfanın hangi dilde olduğunu. Örnek olarak Yoast SEO' yu kullandığınızı varsayarsak İngilizce olarak oluşturduğunuz sayfa için Türkçe olarak sayfa oluştur dediğinizde yeni sayfa oluşturup içeriğinizi düzenliyorsunuz ve Yoast sayfa içi bileşenine title ve description bilgilerini ekliyorsunuz. İşlem yeni sayfa eklemekten farksız, arka planda ilgili yazının farklı dillerdeki sayfalarıyla bağlantı kuruyor sistem ve dil etiketini ekliyor sayfaya, yaptığı farklı bir şey yok.