kur korumalı mevduatın getirisi değil aslında bahsettiğin kişi aynı gün parasını dolarda tutsa zaten yine aynı şeyi kazanacaktı faiz almadıki döviz farkı aldı sadece
ayrıca araba yatırımı ile bir tutulamaz araba almak için bayiye git sıraya gir 2 tane opel aracını al nereye koyacaksın? Git kasko+ sigorta yaptır park halinde üzerine ne düşeceği belli olmaz. Üstüne aylık yıllık vs. vergi masrafları arada sırada arabam var diye gezsen benzin masrafı derken yatırımın bir anlamı kalmaz
kkm de ise adam tv izlerken telefondan mesaj atar gibi hesabını açıp yükler 3 ay istese de harcayamaz bekler ve sıfır risksiz parasını alır. İki yatırımı karşılaştırmak saçma. Araba ihtiyacı varsa alınabilir veya galericiyse alabilir çünkü işi o. Züccaciyeciyse dükkana malzeme alır çünkü zam gelecek. Ama bireysel yatırımcı için bunlar zor ve riskli o yüzden kkm vs. tercih ediyor.
adam parasını tl de tutuyor kur farkını biz ödüyoruz. dolarda tutsa parası değerlenir kendi kendine kazanır. kur korumalıda aradaki fark faiz değil ama hazineden ödeniyr.