Dogukan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bahsettiğiniz kategori devamlı sağlayıcı değiştirir. Birkaç kişi dışında satıcılar devamlı değişir. Sebebini aşağıda açıklayacağım.

Piyasada bugünlük harçlığımı çıkardım o bana yeter diyenler de var, verdiği hizmetin kalitesini önemseyen ve devamlılığını düşünenler de var.
Mesela imzamdaki Boostapp'in sektörü Google Play Store. Eğer piyasadaki fiyatlara satış yapmaya kalksak, zarardayız. Çünkü teknolojimiz farklı, giderlerimiz farklı. Uzun süre 1 USD = 5 TRY kurundan hizmet verdim ancak bu zaman içerisinde sistemdeki kullanıcıları dahi yenileyemedim. Yarını düşünmem ve yatırım yapmam gerekiyor ki; hizmet vermeye devam edebileyim. Bu yüzden gerçek cihaz bilgilerine sahip sanallaştırılmış cihazlar kullansam da bendeki fiyatlar piyasanın üstündedir.

Görev uygulaması sahibi arkadaşlarımın yaptığı hata burada başlıyor. Mesela sistemlerine 100 kişi kaydolduğunda hemen 100 kişi Google Play hizmeti Google maps hizmeti vermeye başlıyor. Ancak Google servislerinde aynı işlemi yapan kullanıcılar kısa süre sonra spam'e düşüyor. Bir süre sonra bütün değerlendirmeler silinmeye başlıyor. Bu durumun çözümü uygulamaya devamlı kullanıcı kazandırmaktır. Uygulamaya kullanıcı kazandırabilmek için reklama yatırım yapman gerekir. Bir de kullanıcına ödeme yapman gerekiyor, vergisini vermen, stopajını kesmen gerekiyor. (Kullanıcısına ödeme yapacağını söyleyip yapmayan kişiler de var o ayrı konu; yapanları tenzih ederim)

Bir süre sonra bütün kullanıcıları etkisiz hale gelen sağlayıcı sektörü bırakıyor. Yerine yenisi geliyor. O da aynı fiyattan satış yapıyor. Sonuç aynı oluyor. Bu durumu çözebilen bir kaç kişi var ama çoğu kişi Google servislerine hizmet vermeyi durdurdu.

Eğer bu işi kaliteli şekilde yapacaksanız ona göre maliyetinizi hesaplayıp hizmet vermelisiniz ki; işinizin devamlılığı olsun. Müşteri gelmez diye bir durum söz konusu değil, başkasından azı yanan size gelecektir.
Bizde de durum dediğinize benzer hocam, kullanılan araçlar ve masrafları, çalışan masrafı vs derken liste kabarıyor. İşin hakkı olan fiyattan piyasaya çıkıp gözlemlemek en sağlıklısı gibi görünüyor. Yorumun için teşekkürler.