Görüşümün içeriğinde ne bitcoin'den ne de altkoinlerden bahsettim. Burada önemli olan blok zinciri teknolojosinin kendisine odaklanılması. Hangi altkoini neye dayaranak aldıkları konusunda araştırma yapmış bir kimse için ne söyleyebilirim. Kulaktan dolma bilgilerle veya manipülasyona uğrayan duyguları sebebi ile hatalı davranan ve bunun sonunda en kötüsü intihar edenler için de elbette sözüm yok. Kaldı ki tüm varlığını kaybeden insanların sermaye piyasalarında da kendilerini öldürdükleri durumlar oluyor. Burada sorun hisse senetlerinin varlığı mı yoksa deneyimsiz ve akıllı davranmayan "yatırımcıların" sorumsuzluğu mu?
Yatırımcılarım sorumsuzluğu bambaşka bir durum. Ben bu sisteme olan güveni konu edindim açıklamamda. Çoğu insanın bilgi sahibi olduğu bir Lunacoin durumu yaşandı kısa zaman önce. Bahsettiğiniz gibi gelişmekte olan bir sistem dahilinde bu durumu düşünüp yorumlar mısınız? Eskiden bilinçsizce dahil olan insanlar bugün 1 lira veriyorsun yarın 10 lira oluyor gerçeğine inanarak geldi. Günümüzde bahsettiğim zamandaki hızla dahil olan insanlar mı fazla sizce, yoksa bu sisteme olan güvenini yitirdiğini belirtenler mi? Kapanan borsalar, kaçan insanlar vs vs bu güvenin yitmesine sebebiyet veren diğer unsurlar. Yani bahsettiğiniz gibi olması için daha önümüzde çok uzun bir zaman var gibi geliyor bana. İfade ettiğim de bu... Yoksa teknolojinin ve dijitalin nihai süreçte finansa olan müdahalesi bahsettiğiniz gibi elbet gerçekleşecek