Feri adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Askerlik şubesinden resmi yazı gelmiş ise sizi işten çıkarmaları normaldir, bakaya kalmış birini bilerek çalıştırmak suçtur.
İş Kanunu'nun 25. maddesinden genel fesih işlemi yapılıyor ancak genel görüş bunun doğru olmadığı kanaatinde. 25. madde "ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı fiil" olması halinde çıkarılmasını hükmeder. Bakaya kalmanın ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı olmadığı aşikar.
Dolayısıyla fesih işlemini İş Kanunu'nun 17. maddesine göre yapılmalı, ihbar süresi kullandırılmalı ve kıdem tazminatı da ayrıca ödenmelidir.

Yargıtay 22. Hukuk Dairesi'nin 2016/5237 E. , 2016/8619 K. sayılı kararını emsal olarak kullanabilirsiniz.
-
Daha önce bir konuda daha hukuk, tıp vb. konu olunca bilen bilmeyen, araştıran araştırmayan herkes yorum yapıyor diye yazmıştım. Yine aynısı oldu şaşırmıyorum. Hemen 'ALAMAZSIN' demişler, neye göre, kime göre alamaz?
Naçizane tavsiyem bu tarz durumlarda buraya konu açmak yerine işinin ehli bir avukata danışın. Emsal dava dosyası veya yukarıda örneğini verdiğim gibi emsal Yargıtay kararı bularak size en doğru bilgiyi verecektir.

Hakkınızda hayırlısı olsun.
Yazdım sildim, yazdım sildim, şu an dayanamadım içimde kalacağına söyleyeyim rahatlayayım.
Şu kadar uzun uzun, açıklaya açıklaya yazdım, emsal karar buldum, kanun maddelerinden bahsettim, neler neler ama sadece 'beğen' butonuna basıp geçtiniz üstat.
Yani 'kim dedi sana bu kadar uzun yaz, araştır diye kardeşim' diyebilirler insanlar orası ayrı konu ama her ne kadar zorunda olmasanız da insan bi alıntılar "teşekkürler" yazar geçer.
Rahatsız oldum, gücüme gitti, içimde kalmasın dedim.