Kime ne kimin ne oynadığından size ne zararı var hocam? Başınızdan bir şey geçer, naçizane nasihat babında yazarsınız da anlarım.
"Bakın ben de şöyle şöyle yapıyordum bugün başıma böyle bir şey geldi, bu illet ne pis bir şeymiş, tavsiyem siz de dikkat edin." falan gibi bi şeyler yazsanız tamam da, azarlar gibi yazmışsınız.
Gece gündüz iki farklı işte çalışan bir arkadaşım var, 100 liralık 200 liralık bazen daha yüksek bazen daha düşük miktarlarda iddia oynuyor ve bunu keyif olarak görüyor, kumar olarak değil.
O kadar çalışıyorum, bundan zevk alıyorum oynuyorum diyor. Evine de bakıyor, yeme içmesini de yapıyor, çoluk çocuğuna da alacağını alıyor. O onun gözden çıkardığı para, o kadarıyla da keyif yapıyor.
Sizin mantığınızda bakarsanız o zaman jetskiye binmek, gidip bir mekanda şöyle bir sofra kurup yemek içmek, tek turuna gitmek, 5000 TL'ye de telefon verken 15000 TL verip telefon almak, 400.000 TL'ye araba almak varken 800.000 TL'ye araba almakta sıkıntı.
"- Hiç mi düşünmüyorsunuz başıma bir şey gelir diye de gidip jetskiye binip 300 500 TL veriyorsunuz?"
Aynı şey yani.

İsteyen istediğini yapar, herkesin derdi kendini ilgilendirir. Geçmiş olsun, durumunuz olmayabilir, sıkıntıda olabilirsiniz, hepimiz sıkıntıda olabiliriz hiç kimsenin yarınını bilmesi mümkün değil, hiçbir şeyin garantisi yok ancak kimse birilerinin yaşam tarzını
bu ölçüde eleştiremez kusura bakmayın.